Friday, July 17, 2009

~karipap

Posted by ван нур фархана at 7/17/2009 07:44:00 PM 5 comments Links to this post
ni atas permintaan nurul,kt update la blog ni,ehee..saje nak tunjuk gmbr karipap kt gan kak suzy n keah buat,malu snanye nak tunjuk hasil yang ktorg buat,tp xpe la,pratices make perfect,hehe...

mula2,kt org mulakan ari sabtu 4july,mula2 kak suzy buang kulit ubi kentang,kt potong cincang2 ayam,then simpan,smbg ahad 5july,sbb ktorg start tgh2 malam,hehee...da la 1st time buat,before ni mama ajar wat karipap plastesin jer,tu pun zaman dulu2..
nak search tenet mcm ne nak wat karipap tp tenet masalah,mama gan baba pg tranganu hntr kakyu n afiq...so kita kaksuzy keah la membuat nye dgn suke ati,kak suzy bancuh adunan tu,lepas da bancuh,sangat la lembik,nak tmbh tepung xblh,sbb inti xbuat byk,terbuh planta 1 bekas,jadi dia lembik n berminyak skt,nak bentuk sgt la susah,pas bentuk2,try goreng 3 biji dulu,bawah ni gmbr dia



lepas makan,rasa sedap plak,kita kaksuzy keah mkn sorg satu,cuma keah nye terlebih kulit,inti sikit,dia kate rasa mcm roti canai,lepas tu ktorg pun tros kan dgn membentuk..rupanya memang hodoh,tp sedap
kawan kate,mcm durian karipap ni,hehe..ni lepas di frozen kan..

ni lepas goreng..


sebab inti da habis,ktorg buat ni,pintal2,n goreng2,sedap jugak,ranguppp
ni la karipap kitaorang,masih ade banyak kat peti ais,sebab buat 1kg tepung gandum tros,mcm nak pg jual jer,hehe...

next time kt buh gambar afiq plak,rindu sama dia,dia sudah balik trganu,huhu...

Friday, July 10, 2009

~seminggu sudah

Posted by ван нур фархана at 7/10/2009 11:11:00 PM 1 comments Links to this post
penat nye sem 5,huhu...sangat2 penat...
 
blog design by suckmylolly.com