Wednesday, December 30, 2009

~tak sangka

Posted by ван нур фархана at 12/30/2009 05:22:00 PM 0 comments Links to this post
serious tau ari ni 30hb,tp macam xpercaya esok 31hb n kemudian tahun baru,then 4hb jan,practical,huhuh..

Tuesday, December 29, 2009

~terpaksa ke shah alam 31hb dec

Posted by ван нур фархана at 12/29/2009 07:27:00 PM 0 comments Links to this post

***
baru sahaja sampai kl semalam,sangat seronok cuti kat penang n lagi2 perlis
mula2 memang xbest kat penang,pergi laut tapi laut bau busuk,so mandi kat swimmngpool,hehe..mandi gan afiq n zahra,kakyu n keah juga,mama n ayah just tengok2 n snap2 gambar kitaorg,hehe..

sampai penang jumaat 18hb,sangat penat untuk kemas sebab baru sampai malaysia 17hb kan,so banyak la barang tertinggal,tapi bisa hidup tanpa barang yang xbawa,barang yang xbawa ialah baju2 duk umah,yang bawa baju2 jalan n baju2 tido,so hidup ku di perlis banyak baju tido,haha...

selama jumaat sampai petang sabtu memang duk situ saja,sangat bosan,ayah n mama mahu berehat, tetapi saya ,keah n kakyu mesti la nak jalan2,rehat kat rumah cukup,ehee..sek bek adik kakak ipar ku yang comel sudi membawa kitaorg keluar,tp sangat la jem batu feringhi,xjadi seperti yang di plan kan,so kitaorg pergi makan ayam tandori,sangat la sedap,serious sedap,before ni xmakan ayam keras2,memang xmakan kecuali kalau potong kecik2 makan gan nasi goreng,makan part2 lembut2 seperti peha n seangkatan dgn nya jer,time awal2 sampai,sedih juga,lupa order part ayam yang saya mahu, tapi kang nampak mengada2, so makan la jugak,tibe2 rasa,sedap giler..nak tambah lagi,tapi da kenyang,tapi memang sedap sebab lembut,macam terlupa ayam tu daging keras..pas makan pergi nite market,xpasti la pangil nite market ke ape,tapi pergi situ ah,panjang gerai2 tepi2 jalan tu,tp mcm xlarat jalan jauh,n lagi xda mood bila pakai selendang,selendang org tu same serupa n exactly the same like my selendang...huu

20 hb balik perlis,n sejak 21hb hingga 27hb,tiap2 ari saya keluar,sangat happy kot,keluar beramai2 bersama2 org yang saya sayang,kikiki...ha...25hb my kazen akad nikah,26hb kenduri..saya xbuat sangat keje,awal2 pagi je tolong lap pinggan n cuci pinggan,tapi kejap jer,sebab malu,pakai baju tido,ehehe..pastu keje saya tangkap gmbr,walaupun xexpert,pasal gmbr,akan saya update nanti,laptop saya rosak on the day budak2 kecik main,haih,tak baiki lagi,huhu..sekarang balik kampung,sume kazen da besar2,da kawen2,yang muda dari saya da pandai makeup2,jeles2...time kenduri,saya selekeh2 aja..hehe..nak suh keah pakai kan eyeliner,keah n kakyu n afiq balik tganu on 23hb sebab kakyu da meeting sekolah,so suh ah kazen pakai kan,dia plak tak pandai pakai kan eyeliner jenis tu,so sangat comot,suh kak suzy betul kan,tapi xseimbang,hehe..tapi malas peduli..jalan wat2 xingat mata xsama besar..

cakap pasal tajuk entry ini,mula2 ingat esok nak pergi terganu plak,tapi xjadi,memang da plan nak ponteng bengkel before practical start,tapi biase la,ibu bapa saya xsuke saya yang suke ponteng,huhu...so xjadi,plan ke trenganu tukar jadi 8hb jan on friday,tapi xtau ah saya akan pergi ke tak tganu tu sbb practical da start,tp saya akan usaha kan gak untuk pergi,harap mama pulang kl ahad,leh la ikut,hehe..pasal pergi indon,mama n ayah xjadi pergi ah,so burn la ticket flight,dalam rm400 lbh,huhu...flight ke sana 7hb-13hb..nak ganti pergi xboleh,huhu..mama kate,xper,utama kan apa yang penting,so memang 31hb ni kena pergi ah shah alam..kemalasan sangat trasa,macam sikit cuti sem ni..


Friday, December 18, 2009

~batu ferringhi

Posted by ван нур фархана at 12/18/2009 09:06:00 PM 0 comments Links to this post
sampai batu ferringhi kul 6 lebih,sampai lewat sebab pergi rumah mak kak suzy,makan2 then sambung perjalanan...ni kat bilik,mama n baba xmo kuar jalan,mama suker berehat2..huhu..sangat rasa bosan plak,pastu terpk,kan best kalau ritu time kat china shopping banyak2,sekarang da smpai malaysia teringat kan cekak rambut yang xbeli,jacket yang cantik xbeli jugak,memang murah2..tapi xsempat,mase untuk shopping tidak cukup,huhu..beli pun main ambik jer,balik malaysia baru tahu,baju tido pilih suar n baju,buka2 plastik baju tido jenis len sampai lutut,adeh,sedih2...bila balik malaysia,rasa mahal nya barang2,nak beli xda duit,waaaaaaaaaaaa...tolong2,saya sudah jadi shopaholic..asek2 ingat shopping,asek2 mintak mama beli baju,huhu..kan best mama mempunyai kilang buat baju sendiri..

~happy

Posted by ван нур фархана at 12/18/2009 12:49:00 AM 0 comments Links to this post
semalam,sampai rumah dalam 3 lebih nak kat kul 4,pastu tros buka2 bag2,pas da buka
sume,nek la atas,mama wat kejutan,afiq n kakyu ada dalam bilik,so ari ini,nak tido gan afiq,ehhee.

actually mahu buka blog nak msk kan pict,tp seribu lebih tgkp gmbr kat hong kong,china n macao,before ni,xtau pun tu sume negara berlainan,hehe...sangat trok kan,berbalik pada seribu lebih picture itu,laptop saja slow2,slow n sangat slow...n next time saya upload,ni nak kemas esok nak pg penang,then perlis,xsabar,yeayyyyyyyyy

Thursday, December 17, 2009

~sudah sampai malaysia..

Posted by ван нур фархана at 12/17/2009 05:58:00 AM 1 comments Links to this post
nanti akan ku update,rupa2 nya pergi 3 negara sekali trip ni,hehe...

Thursday, December 10, 2009

~result final

Posted by ван нур фархана at 12/10/2009 09:33:00 AM 1 comments Links to this post
.
.
.
semalam try online xdapat on,ingat internet bermasalah,rupanya xon kan modem,buat ku tension aja..ni baru sahaja jemur baju,mama plak tengah masak BUBUR,ari ni bubur mama masak bubur ayam tambah udang,hehe,SPECIAL sikit..suke2..mama kate mama buat untuk na hari ni,sebab tu tmbah udang,selalu bubur ayam je,xpun bubur daging untuk zahra...tringat plak afiq makan bubur ikang.haha..pengasuh dia wat kan bubur ikan(no wonder orang terengganu pandai2,tapi bukan sumua okay,kan xstabil plak)...

saya ke hk hari ini meninggal kan kotak saya(cintaku tertinggal di malaysia),hoho..pasti rindu kot nanti,nak contact mahal kot,lagi pun saya miskin,kredit kat hp pun zero sen,huhu..so nanti mama nak topup jap gi,tapi saya kena kawal penggunaan kredit ku,wawaa...kan best kalau saya anak pemilik celcom,hehe...tapi nanti leh jmpa my kotak kat perlis,hehe..xsabar nya nak berkumpul kat perlis nanti,afiq pun datang dari tganu..haaa..semalam kakyu bagi gambar2 baru afiq..ni separuh dari pada suku gambar yang diberi,hehe


afiq ku sayang


ritu dia deman,minum susu pun tutup mata,selalu dia pegang
sendiri botrol susu,huhu



dia tido kepenatan barangkali

kembali pada tajuk,hari ini result keluar,n kat student portal cakap,keluar pukul 10 malam ini,waaaaaaa..da bertolak nek flight da,ni sekarang pukul 9.52 pagi,xkemas lagi barang bagi habis,semalam mama check,barang apa yang saya bawah,sebab kalau saya balik kolej tiap2 minggu pun,macam bawa barang nak pindah rumah,pastu kena mintak bantuan kawan,kecian sapa jadi kawan saya,hihi..time raya dulu2,balik raya,pak cik guard tu cakap,balik tros xnak datang2 da ker..sangat la malu di kata kan begitu,ye la,sumua orang bawa bag galas blkg dgn bag kecik,saya bawa ber bag2...ada yang barang saya simpan semalam,ayah kata nak duk sebulan ke bawa banyak tu,padahal 6 hari kot,hehe..tetapi yang pasti saya xbawa bantal bantal2 n comforter2,kang kena perli gan ayah lagi,hehe..

tajuk je result final,tapi cakap sikit jer,kembali pada tajuk,takutttttttt..takutttt..ok,tulis lagi nanti,lapar n nak makan bubur mama masak da siap,hehe..n perlu kemas,sebab mama nanti bising xkemas habis lagi...

ja ne..

Tuesday, December 8, 2009

~penat rasa mau demam

Posted by ван нур фархана at 12/08/2009 10:48:00 PM 0 comments Links to this post
tadi fikri fetch keah kat sekolah pas habis exam,kira keah da habis exam spm dia,so sudah MERDEKA,pas keah solat2 n siap2 kitaorang bertolak ah dalam kul 4 lebih,tidak tahu nak pergi mana sebenarnya.. last2 decide pergi jj wangsa maju jer,fikri nak pergi klcc ,tp saya lebih suke pegi nek lrt dari kereta,lagi pun mesti jem nanti,lagi2 bawa si budak zahra(mesti orang ingat im her mother,hohoh),kang pape susah,budak kecik kan??..

ari ni saya macam mak cik indon kot,fikri pun setuju,hak2..saya pakai suar tudung brown,jacket pink n bj labuh ke lutut warna hitam,sek bek suar hitam,hehee..dan juga tidak membawa ape2 identity card...identity card saya masih berada di dalam pencil case,xkuar2 kan lagi pas exam(result exam nak keluar da this thursday,debar2..)...


zahra pakai seat belt(dalam keta)

sesampai di jj wangsa maju,kitaorang xtau nak makan kat ner,lama jugak la pikir,last2 pegi makan kat Mr. Teppanyaki..saya pilih yang second paling murah makanan nya,kalau ayam rm9.90, saya ambik beef 10.90,n watermelon jus rm3.90,mahal bagi saya air dia tu,haih,da la ada tax 10%..sume makan tadi fikri belanja,thanks fikri,nanti belanja kakak lagi,hehe..tapi nak compare mama masak,lagi sedap mama masak kot,hehe...


kat mr teppanyaki

pas makan2,kitaorang kuar dari jj dalam kul 6,then kitaorang singgah kfc wangsa maju sebelah k4 beli cheezy wedges(macam mana ntah eja) untuk mama..mama pesan..kemudia fikri hantar kami pulang ke rumah...sekarang rasa nak demam,tapi xdemam lagi,demam rindu saya punya kotak..huhu...

~patut ah sedap

Posted by ван нур фархана at 12/08/2009 01:37:00 PM 1 comments Links to this post
tadi lunch,makan daging black pepper gan sotong cili mama masak,daging sangat sedap tnya mama nape,rupa2 nya masak daging 4 jam,heh..sume org tahu kot,nak sedap daging masak lame2..

pas makan tibe2 mama cakap


mama: na,sakgi fikri(my adik nye kawan) ambik kul 3.30,
pergi makan kfc,keah(my adik yang pemalas) habis
exam kul 3.30.
saya: alamak,lupa ah..malas nya nak bersiap..memang nak pegi
tapi sekarang mood nak kemas rumah..
mama: da janji nak pergi,kena la pergi,xelok tau da janji pastu xpegi..
bawa sekali zahra..
saya: haaaaaaaa??? bawa zahra..
mama: aah,bawa zahra,zahra kan suke jalan..pasal kemas rumah,
malam jap lagi kemas gan keah..pastu kemas tros bag2 nak
pegi hong kong..
saya: okay...



kemudian saya pun naik ke atas on laptop n buka blog n post benda alah ini,hehe...skrg gah type pada pukul 1.49 ptg,ade ah lagi bape jam untuk makan lagii..sakgi petang time ayah balik keje makan lagi,betapa hidup saya penuh dengan makan2 n makan,lame2 jadi belon n meletup,sekarang pun muke da macam pinggan mangkuk kata mama saya,nanti lame2 jadi pingan mangkuk tambah...

ni some of zahta punya pictyure for today..


zahra gubah bunga tok mama

tiba2 tengok zahra da xda depan tv,rupa2 nya dia wat sesuatu,cabut bunga tok mama,da brapa kali ntah dia wat mcm tu,patut la senyap jer..tekun menarik satu2 bunga,hehe..sesuatu yang saya jeles kat zahra adalah sifat ketekunan beliau,hoho

zahra susun barang2 dalam laci

ni tempat baru zahra,dia boleh buka empat2 laci da,hobby dia,keluar kan sume barang dari dalam laci n campak ke luar,haih..tu xboleh jalan lagi,just merangkak,kalau leh jalan,habis ah rumah tok mama....



ni bukan picture ari ni,picture 2 ari lepas,dia nak makan jugak makanan kirtaorg makan,so bagi la,makanan dia macam orang dewasa sekarang...hehe

ha tadi ,saya kebas sedikit makanan zahra,mama masak kan zahra bubur ayam,then blend,sebelum di blend,saya makan 2 mangkuk,adeh..before tu makan nasi da,haha...setiap ari yang mama masak bubur untuk zahra,saya tolong makan kan untuk zahra sikit,sebab saya suke makan bubur,tapi bubur yang tidak dibeli di kedai,bubur buat sendiri,hehe..nyum2..


saya di perlis matriculation college 2

Posted by ван нур фархана at 12/08/2009 11:23:00 AM 1 comments Links to this post
~sambungan kepada cerita yang xhabis dua hari lepas,xtahu la akan habis bila,hehe..entry ni baru nak start gan mula2 tp da episod 2..hik2..

okay,mula2 time masuk matrik ari daftr,15may isnin,mama ayah n my sis(kak ayu) hantar saya,sumua urusan pendaftaran saya buat sendiri,first time tu urus kan hal belajar sendiri,hehe..pas da settle sumua nya n dapat kunci,saya dapat bilik b3105,aras bawah sekali,sukerr giler time tu,sebab xperlu naik tingkat 2,3,or 4..masuk2 blok sudah bilik kt,sebelah machine air tin n public phone juga,yang paling penting CAFE sebelah blok jer..blok saya di pisah kan dengan blok lelaki hanya la dengan cafe...baru2 ni pergi matrik,ada pagar da,ye la,macam2 citer da dengar..ish2..tp suke jugak la time saya xda pagar,kalau x,untuk mencari makanan lebih sukar,kena jalan jauh tampah beberapa metres
(pemalas punya farhana)..

masuk jer bilik,mama tolong sapu kan sampah,sebab mama sayang sangat anak dia,takut lelah,hehe...mama sapu dengan tempat sebelah katil,nama tuan katil adalah wani..pastu semua curtain2 dalam bilik tu area saya dan wani mama bawa balik,mama basuh,berhabuk kot,ntah2 xpernah basuh before saya datang..haaaaaaaaaa...dulu kak ayu kmp-ian juga,dia batch 2003-2004, so lecturer2 sangat kenal kak ayu, sangat berbeza dengan saya, orang xkenal,hehe..tp sebab kak ayu, lecturer yang kenal kak ayu kenal la saya..time awal,lecturer tu datang bilik saya,jumpa la kakyu n parents sume,saya sangat malu time tu,dia snap picture saya,hehe..family saya suh dia jaga saya elok2..xbiase kan duk asrama so my parents risau kot...hehe..ha,lecturer tu nama dia xingt,saya pangil dia cikgu pau,ajar kimia,tengok2 dia ajar saya kimia sem 1,so everytime tnya soklan,lecturer tu pangil "farhanaaaaaa, ha apa jawapan dia" lebih kurang macam tu la,xpun reka cipta,hek2..

cakap pasal wani, sebenarnya kitaorang sekolah sama time primary school,hehe..betapa kecik nye dunia ni, wani perasan pun time saya buka tudung,maybe sebab time sekolah rendah saya pakai skirt,xpakai tudung,so xperasaan ah muka saya bila bertudung..time awal2 tau tu,sangat happy sebab kenal2 la jugak an tapi dalam ati berkata aiih,budak ni garang macam singa time sekolah dulu,hehee...

sambung nanti...





Monday, December 7, 2009

saya di perlis matriculation college 1

Posted by ван нур фархана at 12/07/2009 03:33:00 PM 3 comments Links to this post
~baru je tulis entry baru,ni tulis lagi,saya mahu tulis,tulis n tulis sampai rasa nak muntah..

entry ni nak cakap pasal kmp,kolej matrikulasi perlis yang saya masuk pas spm,mayb ade yang tidak related dengan kmp tapi termasuk dalam entry ini juga,hohoh..

tapi before tu,nak cerita time awal2 nak isi borang martic, borang matric saya adalah secara manual,bukan on9,xsuke guna online2 ni,selepas da isi borang matric n check beribu2 lemon kali(takut tersilap), saya pun hantar la kat principal, perlu kan tanda tangan beliau,lepas tu tibe2 principal tu xbaca arahan,dia pergi cop, waaaaaaa....selepas tahu borang itu memang xboleh guna,tros rasa macam hidup saya xbermakna lagi, bayang kan,nak beli borang baru memang xboleh,tarikh pembelian borang sudah tutup..ari tu ari sabtu,ingat lagi hari sebab ari tu ade tuition,tarikh xingat,time nak ke tuition pas keluar je dari rumah,mata da menitis air2 mata,walaupun xnak bg air mata keluar,dia terkeluar dengan sendiri,sangat malu kot,pg tuition naik lrt,dalam tren memang la air mata berguguran dengan laju,malu teramat,tapi ntah,xdapat di kawal,mcm tindakan reflek,hehe..mesti orang ingat budak ni mesti putus cinta...

tiba2 juga,kawan baik saya,nama dia shamshiyah, i call her sham,sham drop subject kimia,so xleh la apply matric an,so saya pun ambik kesempatan dengan meminta borang matric dari sham,sham datang dt putrajaya,nak bagi borang tu,terharu giler,leh jugak apply matric,hehe..

untuk matric,saya isi perlis pertama,kedua n9 xsilap,n ke3 xsilap juga melaka..n finally i got melaka,hehe..bukan,mesti la dapat perlis,sangat suke,sebab kampung mama 5 minit je dari matric..

pendaftran matric adalah pada 15 may 2006,tarikh yang insyaAllah saya xkan lupa,kecuali nyanyuk,bukan apa2 special pun ada tarikh tu..tapi tarikh2 memang saya suke ingt,tarikh pmr spm sume ingt,but not all la...nak lari dari tajuk plak ni,dari matrik ke sekolah menengah,hehe

okay...lepas dapat tahu dapat matric, x excited langsung nak pg,terpikir,napa la matric xdepan rumah ajer..adeh..time packing baju,sangat xtahu nak bawa baju ape, baju kurung pun macam sikit sangat dalam almari,ye la,baju kurung wat time raya jer..so mama pun alter la baju kurung2 mama yang lame2 untuk size badan saya...nak tempah baru memang xsmpat..saya bawa lebih kurang 20lebih helai baju kurung,bawa 2 bag...n bantal pasti ku bawa,hehe..comforter lagi,xda comforter xsyok ah tido...tido itu penting

hahaa..da xtau nak cerita apa..sambung nanti..(sambung nanti macam ada orang mahu baca jer..haha)

ja neee

~perasaan saya pada hari ini

Posted by ван нур фархана at 12/07/2009 03:04:00 PM 0 comments Links to this post
ntah ah,rasa ari khamis makin hampir,tetapi tiada perasaan untuk berkemas,ubatan2 tidak dicari n dipack lagi..ari khamis 10december sama dengan date saya ke hong kong,argh..xda perasaan untuk ke sana..tp perasaan nak bershopping2 sangat tinggi,iye..perasaan nak ke hong kong tu xda sangat maybe hari itu juga result saya nak kuar da... em,risau..tapi kena trima dengan redha..sumuanya sudah tertulis untuk saya..

saya akan ke hong kong 10hb tapi xtau pagi ke ptg ke malam,sebab xambik tau,harap tau result final exam before ke sana,argh..n balik ke sini 16hb, dan ade satu ari untuk kemas2 n try kain yang beli kat jakel smlm untuk kenduri kazen(26dec) di perlis,harap2 kain tu sempat jadi baju kurung,18 hb da pergi penang,pergi bercuti ke penang,batu feringhi,xtau eja macam mane ntah.ajak aisyah my best friend seroomate di matriculation dan juga uitm untuk bercuti bersama2,tapi dia malu walaupun dia da biase kot dengan family saya,so dia kate,jumpa kat perlis jer,sangat happy dia sanggup ke perlis datang dr kelantan..20hb pergi perlis,n sangat xsabar nak jumpa aisyah,mcm lame je xjumpa,tapi lame ah jugak xjumpa,last jumpa dia 8november,dia datang bawa nasi goreng dia masak,dia bawa nasi mcm untuk makan 4 orang,tp saya dan umi berjaya habis kan..hurm,pastu stay perlis xtau berapa lame,maybe sampai 28 dec..yang pasti saya akan enjoy di perlis,sangat rindu kan perlis,nak pergi sawah tangkap gmbr,xpenah tgkp gambar di sawah lg,best2..hehe...

ahhaa..baca balik apa yang saya tulis,sangat tunggang terbalik,tapi biar la,saya memang tau yang saya tak pandai bercerita,tak pe la,blog saya,saya punya suka,hak2..tenang sekali apabila tulis blog n release tensi2..


pape pun janggal nye tulis blog ari ini,byk sangat guna saya instead of kita,huahuahua...my mom pernah tegur sbb saya guna kita dekat lecturer time matric..

Friday, December 4, 2009

december

Posted by ван нур фархана at 12/04/2009 11:44:00 AM 0 comments Links to this post
sudah lame tak menulis di blog
memang nak tulis da lama,tapi xberkesempatan
sangat busy,nak jaga zahra,keah spm,raya haji afiq afiq afiq etc

sekarang ku berada di shah alam uitm belajar sas programming,
program ni dari 30Nov-5Dec2009,agak excited untuk pulang kerumah,
rindu nak mengusik zahra sampai nangis =))

kat shah alam ni,tinggal rumah nirako,seksyen 16,sangat seronok walaupun penat,
xpernah duk rumah sewa..trasa macam hidup di rumah sewa bila duk sini,xpenah rasa so kira macam wow,pengalaman best,pencarian makanan,berlari2 mengejar bus,basah kuyup kena hujan,tido dlm bilik pun kena hujan,mcm mimpi turun salji jer dek kelupaan untuk menutup tingkap,huk2...ari2 ke fakulti awal pgi,program start dari 9am-5pm,ade break time lunch,mcm boleh rasa ah mcm mane practical nanti..cuma beza nya nanti nek lrt skrg nek bus,n nanti makanan beli sendiri,skrg makanan free,kat sini berat makin bertambah kot,tiap2 ari mkn cukup dr pg smpi ptg fakulti sedia kan,mlm plak makan sendiri tp mkn mcm xmakan sehari,haih..xdapat mengawal..,

duk sini,1st time panjat pagar pada ari rabu bersamaaan dengan 2 december,ari tu jer 3 kali saya nirako n umiko panjat,panjat sebab gate jalan terdekat tutup,sangat jauh nak pusing utk jumpa gate lagi satu..huhu..kami panjat dengan gaya yang sangat sopan kot,huhu..

esok mama n ayah ambik malam,yeay..xsabar nak blk rumah..nanti da balik rumah,pasti rindu kan nirako n umiko,xpractical same2 nanti..huhu
 
blog design by suckmylolly.com