Wednesday, December 30, 2009

~tak sangka

Posted by ван нур фархана at 12/30/2009 05:22:00 PM 0 comments Links to this post
serious tau ari ni 30hb,tp macam xpercaya esok 31hb n kemudian tahun baru,then 4hb jan,practical,huhuh..

Tuesday, December 29, 2009

~terpaksa ke shah alam 31hb dec

Posted by ван нур фархана at 12/29/2009 07:27:00 PM 0 comments Links to this post

***
baru sahaja sampai kl semalam,sangat seronok cuti kat penang n lagi2 perlis
mula2 memang xbest kat penang,pergi laut tapi laut bau busuk,so mandi kat swimmngpool,hehe..mandi gan afiq n zahra,kakyu n keah juga,mama n ayah just tengok2 n snap2 gambar kitaorg,hehe..

sampai penang jumaat 18hb,sangat penat untuk kemas sebab baru sampai malaysia 17hb kan,so banyak la barang tertinggal,tapi bisa hidup tanpa barang yang xbawa,barang yang xbawa ialah baju2 duk umah,yang bawa baju2 jalan n baju2 tido,so hidup ku di perlis banyak baju tido,haha...

selama jumaat sampai petang sabtu memang duk situ saja,sangat bosan,ayah n mama mahu berehat, tetapi saya ,keah n kakyu mesti la nak jalan2,rehat kat rumah cukup,ehee..sek bek adik kakak ipar ku yang comel sudi membawa kitaorg keluar,tp sangat la jem batu feringhi,xjadi seperti yang di plan kan,so kitaorg pergi makan ayam tandori,sangat la sedap,serious sedap,before ni xmakan ayam keras2,memang xmakan kecuali kalau potong kecik2 makan gan nasi goreng,makan part2 lembut2 seperti peha n seangkatan dgn nya jer,time awal2 sampai,sedih juga,lupa order part ayam yang saya mahu, tapi kang nampak mengada2, so makan la jugak,tibe2 rasa,sedap giler..nak tambah lagi,tapi da kenyang,tapi memang sedap sebab lembut,macam terlupa ayam tu daging keras..pas makan pergi nite market,xpasti la pangil nite market ke ape,tapi pergi situ ah,panjang gerai2 tepi2 jalan tu,tp mcm xlarat jalan jauh,n lagi xda mood bila pakai selendang,selendang org tu same serupa n exactly the same like my selendang...huu

20 hb balik perlis,n sejak 21hb hingga 27hb,tiap2 ari saya keluar,sangat happy kot,keluar beramai2 bersama2 org yang saya sayang,kikiki...ha...25hb my kazen akad nikah,26hb kenduri..saya xbuat sangat keje,awal2 pagi je tolong lap pinggan n cuci pinggan,tapi kejap jer,sebab malu,pakai baju tido,ehehe..pastu keje saya tangkap gmbr,walaupun xexpert,pasal gmbr,akan saya update nanti,laptop saya rosak on the day budak2 kecik main,haih,tak baiki lagi,huhu..sekarang balik kampung,sume kazen da besar2,da kawen2,yang muda dari saya da pandai makeup2,jeles2...time kenduri,saya selekeh2 aja..hehe..nak suh keah pakai kan eyeliner,keah n kakyu n afiq balik tganu on 23hb sebab kakyu da meeting sekolah,so suh ah kazen pakai kan,dia plak tak pandai pakai kan eyeliner jenis tu,so sangat comot,suh kak suzy betul kan,tapi xseimbang,hehe..tapi malas peduli..jalan wat2 xingat mata xsama besar..

cakap pasal tajuk entry ini,mula2 ingat esok nak pergi terganu plak,tapi xjadi,memang da plan nak ponteng bengkel before practical start,tapi biase la,ibu bapa saya xsuke saya yang suke ponteng,huhu...so xjadi,plan ke trenganu tukar jadi 8hb jan on friday,tapi xtau ah saya akan pergi ke tak tganu tu sbb practical da start,tp saya akan usaha kan gak untuk pergi,harap mama pulang kl ahad,leh la ikut,hehe..pasal pergi indon,mama n ayah xjadi pergi ah,so burn la ticket flight,dalam rm400 lbh,huhu...flight ke sana 7hb-13hb..nak ganti pergi xboleh,huhu..mama kate,xper,utama kan apa yang penting,so memang 31hb ni kena pergi ah shah alam..kemalasan sangat trasa,macam sikit cuti sem ni..


Friday, December 18, 2009

~batu ferringhi

Posted by ван нур фархана at 12/18/2009 09:06:00 PM 0 comments Links to this post
sampai batu ferringhi kul 6 lebih,sampai lewat sebab pergi rumah mak kak suzy,makan2 then sambung perjalanan...ni kat bilik,mama n baba xmo kuar jalan,mama suker berehat2..huhu..sangat rasa bosan plak,pastu terpk,kan best kalau ritu time kat china shopping banyak2,sekarang da smpai malaysia teringat kan cekak rambut yang xbeli,jacket yang cantik xbeli jugak,memang murah2..tapi xsempat,mase untuk shopping tidak cukup,huhu..beli pun main ambik jer,balik malaysia baru tahu,baju tido pilih suar n baju,buka2 plastik baju tido jenis len sampai lutut,adeh,sedih2...bila balik malaysia,rasa mahal nya barang2,nak beli xda duit,waaaaaaaaaaaa...tolong2,saya sudah jadi shopaholic..asek2 ingat shopping,asek2 mintak mama beli baju,huhu..kan best mama mempunyai kilang buat baju sendiri..

~happy

Posted by ван нур фархана at 12/18/2009 12:49:00 AM 0 comments Links to this post
semalam,sampai rumah dalam 3 lebih nak kat kul 4,pastu tros buka2 bag2,pas da buka
sume,nek la atas,mama wat kejutan,afiq n kakyu ada dalam bilik,so ari ini,nak tido gan afiq,ehhee.

actually mahu buka blog nak msk kan pict,tp seribu lebih tgkp gmbr kat hong kong,china n macao,before ni,xtau pun tu sume negara berlainan,hehe...sangat trok kan,berbalik pada seribu lebih picture itu,laptop saja slow2,slow n sangat slow...n next time saya upload,ni nak kemas esok nak pg penang,then perlis,xsabar,yeayyyyyyyyy

Thursday, December 17, 2009

~sudah sampai malaysia..

Posted by ван нур фархана at 12/17/2009 05:58:00 AM 1 comments Links to this post
nanti akan ku update,rupa2 nya pergi 3 negara sekali trip ni,hehe...

Thursday, December 10, 2009

~result final

Posted by ван нур фархана at 12/10/2009 09:33:00 AM 1 comments Links to this post
.
.
.
semalam try online xdapat on,ingat internet bermasalah,rupanya xon kan modem,buat ku tension aja..ni baru sahaja jemur baju,mama plak tengah masak BUBUR,ari ni bubur mama masak bubur ayam tambah udang,hehe,SPECIAL sikit..suke2..mama kate mama buat untuk na hari ni,sebab tu tmbah udang,selalu bubur ayam je,xpun bubur daging untuk zahra...tringat plak afiq makan bubur ikang.haha..pengasuh dia wat kan bubur ikan(no wonder orang terengganu pandai2,tapi bukan sumua okay,kan xstabil plak)...

saya ke hk hari ini meninggal kan kotak saya(cintaku tertinggal di malaysia),hoho..pasti rindu kot nanti,nak contact mahal kot,lagi pun saya miskin,kredit kat hp pun zero sen,huhu..so nanti mama nak topup jap gi,tapi saya kena kawal penggunaan kredit ku,wawaa...kan best kalau saya anak pemilik celcom,hehe...tapi nanti leh jmpa my kotak kat perlis,hehe..xsabar nya nak berkumpul kat perlis nanti,afiq pun datang dari tganu..haaa..semalam kakyu bagi gambar2 baru afiq..ni separuh dari pada suku gambar yang diberi,hehe


afiq ku sayang


ritu dia deman,minum susu pun tutup mata,selalu dia pegang
sendiri botrol susu,huhu



dia tido kepenatan barangkali

kembali pada tajuk,hari ini result keluar,n kat student portal cakap,keluar pukul 10 malam ini,waaaaaaa..da bertolak nek flight da,ni sekarang pukul 9.52 pagi,xkemas lagi barang bagi habis,semalam mama check,barang apa yang saya bawah,sebab kalau saya balik kolej tiap2 minggu pun,macam bawa barang nak pindah rumah,pastu kena mintak bantuan kawan,kecian sapa jadi kawan saya,hihi..time raya dulu2,balik raya,pak cik guard tu cakap,balik tros xnak datang2 da ker..sangat la malu di kata kan begitu,ye la,sumua orang bawa bag galas blkg dgn bag kecik,saya bawa ber bag2...ada yang barang saya simpan semalam,ayah kata nak duk sebulan ke bawa banyak tu,padahal 6 hari kot,hehe..tetapi yang pasti saya xbawa bantal bantal2 n comforter2,kang kena perli gan ayah lagi,hehe..

tajuk je result final,tapi cakap sikit jer,kembali pada tajuk,takutttttttt..takutttt..ok,tulis lagi nanti,lapar n nak makan bubur mama masak da siap,hehe..n perlu kemas,sebab mama nanti bising xkemas habis lagi...

ja ne..

Tuesday, December 8, 2009

~penat rasa mau demam

Posted by ван нур фархана at 12/08/2009 10:48:00 PM 0 comments Links to this post
tadi fikri fetch keah kat sekolah pas habis exam,kira keah da habis exam spm dia,so sudah MERDEKA,pas keah solat2 n siap2 kitaorang bertolak ah dalam kul 4 lebih,tidak tahu nak pergi mana sebenarnya.. last2 decide pergi jj wangsa maju jer,fikri nak pergi klcc ,tp saya lebih suke pegi nek lrt dari kereta,lagi pun mesti jem nanti,lagi2 bawa si budak zahra(mesti orang ingat im her mother,hohoh),kang pape susah,budak kecik kan??..

ari ni saya macam mak cik indon kot,fikri pun setuju,hak2..saya pakai suar tudung brown,jacket pink n bj labuh ke lutut warna hitam,sek bek suar hitam,hehee..dan juga tidak membawa ape2 identity card...identity card saya masih berada di dalam pencil case,xkuar2 kan lagi pas exam(result exam nak keluar da this thursday,debar2..)...


zahra pakai seat belt(dalam keta)

sesampai di jj wangsa maju,kitaorang xtau nak makan kat ner,lama jugak la pikir,last2 pegi makan kat Mr. Teppanyaki..saya pilih yang second paling murah makanan nya,kalau ayam rm9.90, saya ambik beef 10.90,n watermelon jus rm3.90,mahal bagi saya air dia tu,haih,da la ada tax 10%..sume makan tadi fikri belanja,thanks fikri,nanti belanja kakak lagi,hehe..tapi nak compare mama masak,lagi sedap mama masak kot,hehe...


kat mr teppanyaki

pas makan2,kitaorang kuar dari jj dalam kul 6,then kitaorang singgah kfc wangsa maju sebelah k4 beli cheezy wedges(macam mana ntah eja) untuk mama..mama pesan..kemudia fikri hantar kami pulang ke rumah...sekarang rasa nak demam,tapi xdemam lagi,demam rindu saya punya kotak..huhu...

~patut ah sedap

Posted by ван нур фархана at 12/08/2009 01:37:00 PM 1 comments Links to this post
tadi lunch,makan daging black pepper gan sotong cili mama masak,daging sangat sedap tnya mama nape,rupa2 nya masak daging 4 jam,heh..sume org tahu kot,nak sedap daging masak lame2..

pas makan tibe2 mama cakap


mama: na,sakgi fikri(my adik nye kawan) ambik kul 3.30,
pergi makan kfc,keah(my adik yang pemalas) habis
exam kul 3.30.
saya: alamak,lupa ah..malas nya nak bersiap..memang nak pegi
tapi sekarang mood nak kemas rumah..
mama: da janji nak pergi,kena la pergi,xelok tau da janji pastu xpegi..
bawa sekali zahra..
saya: haaaaaaaa??? bawa zahra..
mama: aah,bawa zahra,zahra kan suke jalan..pasal kemas rumah,
malam jap lagi kemas gan keah..pastu kemas tros bag2 nak
pegi hong kong..
saya: okay...



kemudian saya pun naik ke atas on laptop n buka blog n post benda alah ini,hehe...skrg gah type pada pukul 1.49 ptg,ade ah lagi bape jam untuk makan lagii..sakgi petang time ayah balik keje makan lagi,betapa hidup saya penuh dengan makan2 n makan,lame2 jadi belon n meletup,sekarang pun muke da macam pinggan mangkuk kata mama saya,nanti lame2 jadi pingan mangkuk tambah...

ni some of zahta punya pictyure for today..


zahra gubah bunga tok mama

tiba2 tengok zahra da xda depan tv,rupa2 nya dia wat sesuatu,cabut bunga tok mama,da brapa kali ntah dia wat mcm tu,patut la senyap jer..tekun menarik satu2 bunga,hehe..sesuatu yang saya jeles kat zahra adalah sifat ketekunan beliau,hoho

zahra susun barang2 dalam laci

ni tempat baru zahra,dia boleh buka empat2 laci da,hobby dia,keluar kan sume barang dari dalam laci n campak ke luar,haih..tu xboleh jalan lagi,just merangkak,kalau leh jalan,habis ah rumah tok mama....



ni bukan picture ari ni,picture 2 ari lepas,dia nak makan jugak makanan kirtaorg makan,so bagi la,makanan dia macam orang dewasa sekarang...hehe

ha tadi ,saya kebas sedikit makanan zahra,mama masak kan zahra bubur ayam,then blend,sebelum di blend,saya makan 2 mangkuk,adeh..before tu makan nasi da,haha...setiap ari yang mama masak bubur untuk zahra,saya tolong makan kan untuk zahra sikit,sebab saya suke makan bubur,tapi bubur yang tidak dibeli di kedai,bubur buat sendiri,hehe..nyum2..


saya di perlis matriculation college 2

Posted by ван нур фархана at 12/08/2009 11:23:00 AM 1 comments Links to this post
~sambungan kepada cerita yang xhabis dua hari lepas,xtahu la akan habis bila,hehe..entry ni baru nak start gan mula2 tp da episod 2..hik2..

okay,mula2 time masuk matrik ari daftr,15may isnin,mama ayah n my sis(kak ayu) hantar saya,sumua urusan pendaftaran saya buat sendiri,first time tu urus kan hal belajar sendiri,hehe..pas da settle sumua nya n dapat kunci,saya dapat bilik b3105,aras bawah sekali,sukerr giler time tu,sebab xperlu naik tingkat 2,3,or 4..masuk2 blok sudah bilik kt,sebelah machine air tin n public phone juga,yang paling penting CAFE sebelah blok jer..blok saya di pisah kan dengan blok lelaki hanya la dengan cafe...baru2 ni pergi matrik,ada pagar da,ye la,macam2 citer da dengar..ish2..tp suke jugak la time saya xda pagar,kalau x,untuk mencari makanan lebih sukar,kena jalan jauh tampah beberapa metres
(pemalas punya farhana)..

masuk jer bilik,mama tolong sapu kan sampah,sebab mama sayang sangat anak dia,takut lelah,hehe...mama sapu dengan tempat sebelah katil,nama tuan katil adalah wani..pastu semua curtain2 dalam bilik tu area saya dan wani mama bawa balik,mama basuh,berhabuk kot,ntah2 xpernah basuh before saya datang..haaaaaaaaaa...dulu kak ayu kmp-ian juga,dia batch 2003-2004, so lecturer2 sangat kenal kak ayu, sangat berbeza dengan saya, orang xkenal,hehe..tp sebab kak ayu, lecturer yang kenal kak ayu kenal la saya..time awal,lecturer tu datang bilik saya,jumpa la kakyu n parents sume,saya sangat malu time tu,dia snap picture saya,hehe..family saya suh dia jaga saya elok2..xbiase kan duk asrama so my parents risau kot...hehe..ha,lecturer tu nama dia xingt,saya pangil dia cikgu pau,ajar kimia,tengok2 dia ajar saya kimia sem 1,so everytime tnya soklan,lecturer tu pangil "farhanaaaaaa, ha apa jawapan dia" lebih kurang macam tu la,xpun reka cipta,hek2..

cakap pasal wani, sebenarnya kitaorang sekolah sama time primary school,hehe..betapa kecik nye dunia ni, wani perasan pun time saya buka tudung,maybe sebab time sekolah rendah saya pakai skirt,xpakai tudung,so xperasaan ah muka saya bila bertudung..time awal2 tau tu,sangat happy sebab kenal2 la jugak an tapi dalam ati berkata aiih,budak ni garang macam singa time sekolah dulu,hehee...

sambung nanti...





Monday, December 7, 2009

saya di perlis matriculation college 1

Posted by ван нур фархана at 12/07/2009 03:33:00 PM 3 comments Links to this post
~baru je tulis entry baru,ni tulis lagi,saya mahu tulis,tulis n tulis sampai rasa nak muntah..

entry ni nak cakap pasal kmp,kolej matrikulasi perlis yang saya masuk pas spm,mayb ade yang tidak related dengan kmp tapi termasuk dalam entry ini juga,hohoh..

tapi before tu,nak cerita time awal2 nak isi borang martic, borang matric saya adalah secara manual,bukan on9,xsuke guna online2 ni,selepas da isi borang matric n check beribu2 lemon kali(takut tersilap), saya pun hantar la kat principal, perlu kan tanda tangan beliau,lepas tu tibe2 principal tu xbaca arahan,dia pergi cop, waaaaaaa....selepas tahu borang itu memang xboleh guna,tros rasa macam hidup saya xbermakna lagi, bayang kan,nak beli borang baru memang xboleh,tarikh pembelian borang sudah tutup..ari tu ari sabtu,ingat lagi hari sebab ari tu ade tuition,tarikh xingat,time nak ke tuition pas keluar je dari rumah,mata da menitis air2 mata,walaupun xnak bg air mata keluar,dia terkeluar dengan sendiri,sangat malu kot,pg tuition naik lrt,dalam tren memang la air mata berguguran dengan laju,malu teramat,tapi ntah,xdapat di kawal,mcm tindakan reflek,hehe..mesti orang ingat budak ni mesti putus cinta...

tiba2 juga,kawan baik saya,nama dia shamshiyah, i call her sham,sham drop subject kimia,so xleh la apply matric an,so saya pun ambik kesempatan dengan meminta borang matric dari sham,sham datang dt putrajaya,nak bagi borang tu,terharu giler,leh jugak apply matric,hehe..

untuk matric,saya isi perlis pertama,kedua n9 xsilap,n ke3 xsilap juga melaka..n finally i got melaka,hehe..bukan,mesti la dapat perlis,sangat suke,sebab kampung mama 5 minit je dari matric..

pendaftran matric adalah pada 15 may 2006,tarikh yang insyaAllah saya xkan lupa,kecuali nyanyuk,bukan apa2 special pun ada tarikh tu..tapi tarikh2 memang saya suke ingt,tarikh pmr spm sume ingt,but not all la...nak lari dari tajuk plak ni,dari matrik ke sekolah menengah,hehe

okay...lepas dapat tahu dapat matric, x excited langsung nak pg,terpikir,napa la matric xdepan rumah ajer..adeh..time packing baju,sangat xtahu nak bawa baju ape, baju kurung pun macam sikit sangat dalam almari,ye la,baju kurung wat time raya jer..so mama pun alter la baju kurung2 mama yang lame2 untuk size badan saya...nak tempah baru memang xsmpat..saya bawa lebih kurang 20lebih helai baju kurung,bawa 2 bag...n bantal pasti ku bawa,hehe..comforter lagi,xda comforter xsyok ah tido...tido itu penting

hahaa..da xtau nak cerita apa..sambung nanti..(sambung nanti macam ada orang mahu baca jer..haha)

ja neee

~perasaan saya pada hari ini

Posted by ван нур фархана at 12/07/2009 03:04:00 PM 0 comments Links to this post
ntah ah,rasa ari khamis makin hampir,tetapi tiada perasaan untuk berkemas,ubatan2 tidak dicari n dipack lagi..ari khamis 10december sama dengan date saya ke hong kong,argh..xda perasaan untuk ke sana..tp perasaan nak bershopping2 sangat tinggi,iye..perasaan nak ke hong kong tu xda sangat maybe hari itu juga result saya nak kuar da... em,risau..tapi kena trima dengan redha..sumuanya sudah tertulis untuk saya..

saya akan ke hong kong 10hb tapi xtau pagi ke ptg ke malam,sebab xambik tau,harap tau result final exam before ke sana,argh..n balik ke sini 16hb, dan ade satu ari untuk kemas2 n try kain yang beli kat jakel smlm untuk kenduri kazen(26dec) di perlis,harap2 kain tu sempat jadi baju kurung,18 hb da pergi penang,pergi bercuti ke penang,batu feringhi,xtau eja macam mane ntah.ajak aisyah my best friend seroomate di matriculation dan juga uitm untuk bercuti bersama2,tapi dia malu walaupun dia da biase kot dengan family saya,so dia kate,jumpa kat perlis jer,sangat happy dia sanggup ke perlis datang dr kelantan..20hb pergi perlis,n sangat xsabar nak jumpa aisyah,mcm lame je xjumpa,tapi lame ah jugak xjumpa,last jumpa dia 8november,dia datang bawa nasi goreng dia masak,dia bawa nasi mcm untuk makan 4 orang,tp saya dan umi berjaya habis kan..hurm,pastu stay perlis xtau berapa lame,maybe sampai 28 dec..yang pasti saya akan enjoy di perlis,sangat rindu kan perlis,nak pergi sawah tangkap gmbr,xpenah tgkp gambar di sawah lg,best2..hehe...

ahhaa..baca balik apa yang saya tulis,sangat tunggang terbalik,tapi biar la,saya memang tau yang saya tak pandai bercerita,tak pe la,blog saya,saya punya suka,hak2..tenang sekali apabila tulis blog n release tensi2..


pape pun janggal nye tulis blog ari ini,byk sangat guna saya instead of kita,huahuahua...my mom pernah tegur sbb saya guna kita dekat lecturer time matric..

Friday, December 4, 2009

december

Posted by ван нур фархана at 12/04/2009 11:44:00 AM 0 comments Links to this post
sudah lame tak menulis di blog
memang nak tulis da lama,tapi xberkesempatan
sangat busy,nak jaga zahra,keah spm,raya haji afiq afiq afiq etc

sekarang ku berada di shah alam uitm belajar sas programming,
program ni dari 30Nov-5Dec2009,agak excited untuk pulang kerumah,
rindu nak mengusik zahra sampai nangis =))

kat shah alam ni,tinggal rumah nirako,seksyen 16,sangat seronok walaupun penat,
xpernah duk rumah sewa..trasa macam hidup di rumah sewa bila duk sini,xpenah rasa so kira macam wow,pengalaman best,pencarian makanan,berlari2 mengejar bus,basah kuyup kena hujan,tido dlm bilik pun kena hujan,mcm mimpi turun salji jer dek kelupaan untuk menutup tingkap,huk2...ari2 ke fakulti awal pgi,program start dari 9am-5pm,ade break time lunch,mcm boleh rasa ah mcm mane practical nanti..cuma beza nya nanti nek lrt skrg nek bus,n nanti makanan beli sendiri,skrg makanan free,kat sini berat makin bertambah kot,tiap2 ari mkn cukup dr pg smpi ptg fakulti sedia kan,mlm plak makan sendiri tp mkn mcm xmakan sehari,haih..xdapat mengawal..,

duk sini,1st time panjat pagar pada ari rabu bersamaaan dengan 2 december,ari tu jer 3 kali saya nirako n umiko panjat,panjat sebab gate jalan terdekat tutup,sangat jauh nak pusing utk jumpa gate lagi satu..huhu..kami panjat dengan gaya yang sangat sopan kot,huhu..

esok mama n ayah ambik malam,yeay..xsabar nak blk rumah..nanti da balik rumah,pasti rindu kan nirako n umiko,xpractical same2 nanti..huhu

Thursday, November 5, 2009

~chayok2

Posted by ван нур фархана at 11/05/2009 09:30:00 PM 0 comments Links to this post
three papers more..

Thursday, October 29, 2009

~esok exam

Posted by ван нур фархана at 10/29/2009 11:01:00 AM 4 comments Links to this post
xhBIS Lg study..huk2..
tapi akan ku bertahan habis kan juga malam ni,adeh

sangat confuse,8 nov exam multivariate yg xtau pape
tapi 7nov ade focus group kat hilton hotel
pasal research cuti sem ritu pasal poor single mother
xtau nak pg ke x...
ati mau pg,tp tkt xhbs study by 6nov tu,huhu.
assignmnt multivariate pun xsiap lg,huk2..
berapa byk la huk2 ku kan,hak2..

exam ni exam trakhir utk mengubah cgpa
agak takut kerana sem ini mcm sgt berbeda dgn sem2 len..
perlu menelaah..
doa kan farhana boleh jawab exam dgn lancar...
ok ja ne..

p/s:xsbr nak habiskan exam,nak pg melancong2.yeay...




Wednesday, October 21, 2009

~rindukan mama n baba

Posted by ван нур фархана at 10/21/2009 05:00:00 PM 2 comments Links to this post
.....

Thursday, October 15, 2009

~sambungan

Posted by ван нур фархана at 10/15/2009 12:19:00 AM 1 comments Links to this post
ni baru balik dari ceramah..
tajuk janji cinta ..
oleh ustaz n ustazah yang selalu msk tv..
xreti eja nama2 mereka so malas nak tulis name mereka..
sorg pengacara al kuliyah,n sorg ustazah semanis kurma..
lagi sorg selalu di jemput dlm rancangan alkuliyah yang juga lecturer uia..
sangat best ceramah tadi..
1st time kot pegi ceramah kat kolej mawar sem ni..huhu
ha..ni bukan nak cakap pasal ceramah..tapi mahu masuk kan pictures..


nak tunjuk nurul gambar kawen udin actually..
tetapi internet sgt slow macam siput,gmbr hp yg xda gmbr udin ada la,hehe...
huhu..kenduri cucu maktok da tiga orang nurul xdpt hadir ..
nanti kenduri na sila balik malaysia okay xkira,hoho..
ni gambar afiq n zahra maen kawen2..


afiq n zahra ku comel

afiq cool n zahra dua gigi


hobby cik na gan zahra masa terluang adalah tgkp gmbr

budak muke susah nak senyum,haih..

saya xsombong..

Wednesday, October 14, 2009

~lame menyepi

Posted by ван нур фархана at 10/14/2009 08:25:00 PM 2 comments Links to this post

hari ini 14oct,persamaan dgn ari rabu..
maksud nye,lagi sebulan habis exam,xsabar2 rase nya =)
banyak aktivity nak buat..
nanti akan ku update blog hari2 sampai orang menyampah,haha..

da lame xtlis blog nii..
so ari ni nak tulis panjang2 walaupun da byk keje nak wat..

tapi raSA mau juga tulis..
at least sebulan sekali,huahua...


ni tarikh2 exam yang baru di update smlm 13 oct,harap xtukar lg..
da best da tarikh2 ini(kalau nak compare dgn jadual terdahulu)..

MAT400(numerical method)~30 oct
CTU 553(ethnic relation)~1 nov
QMT 581(multivariate)~8nov
QMT 503(statistical inference)~10 nov
QMT 571 (quality control)~14 nov

doa kan ku berjaya..

da xleh nak tulis pjg2,mimah da call,nak pg ceramah..
br ja nak upload gambar2,da xjadi..jumpa lg esok lusa kalau rajin..
ja ne




Sunday, September 13, 2009

~tiada perasaan

Posted by ван нур фархана at 9/13/2009 06:18:00 PM 0 comments Links to this post
trasa sgt seperti tiada perasaan,bukan tidak berperikemanusiaan,huhu

Sunday, September 6, 2009

~update

Posted by ван нур фархана at 9/06/2009 05:24:00 PM 2 comments Links to this post
sudah lame xupdate

minggu ni,xblk rumah,byk keje

minggu depan byk test n quiz

tp keje masih xsiap,test xhbs lg study

rindu kan rumah

rindu kan afiq

rindu kan macam2


xsabar nak habis kan sem ini

sem trakhir dlm uitm insyallah

sem depan industrial training,xsabar

ingin kan rasa n belajar permulaan hidup dunia pekerjaan

minggu depan balik ruma,yeay





Sunday, August 9, 2009

~lalala

Posted by ван нур фархана at 8/09/2009 01:29:00 PM 0 comments Links to this post
sem yang sungguh mencabar,xsabar mahu habis sem ini dengan jaya nye,harap ku harungi dengan lancar...

Friday, July 17, 2009

~karipap

Posted by ван нур фархана at 7/17/2009 07:44:00 PM 5 comments Links to this post
ni atas permintaan nurul,kt update la blog ni,ehee..saje nak tunjuk gmbr karipap kt gan kak suzy n keah buat,malu snanye nak tunjuk hasil yang ktorg buat,tp xpe la,pratices make perfect,hehe...

mula2,kt org mulakan ari sabtu 4july,mula2 kak suzy buang kulit ubi kentang,kt potong cincang2 ayam,then simpan,smbg ahad 5july,sbb ktorg start tgh2 malam,hehee...da la 1st time buat,before ni mama ajar wat karipap plastesin jer,tu pun zaman dulu2..
nak search tenet mcm ne nak wat karipap tp tenet masalah,mama gan baba pg tranganu hntr kakyu n afiq...so kita kaksuzy keah la membuat nye dgn suke ati,kak suzy bancuh adunan tu,lepas da bancuh,sangat la lembik,nak tmbh tepung xblh,sbb inti xbuat byk,terbuh planta 1 bekas,jadi dia lembik n berminyak skt,nak bentuk sgt la susah,pas bentuk2,try goreng 3 biji dulu,bawah ni gmbr dia



lepas makan,rasa sedap plak,kita kaksuzy keah mkn sorg satu,cuma keah nye terlebih kulit,inti sikit,dia kate rasa mcm roti canai,lepas tu ktorg pun tros kan dgn membentuk..rupanya memang hodoh,tp sedap
kawan kate,mcm durian karipap ni,hehe..ni lepas di frozen kan..

ni lepas goreng..


sebab inti da habis,ktorg buat ni,pintal2,n goreng2,sedap jugak,ranguppp
ni la karipap kitaorang,masih ade banyak kat peti ais,sebab buat 1kg tepung gandum tros,mcm nak pg jual jer,hehe...

next time kt buh gambar afiq plak,rindu sama dia,dia sudah balik trganu,huhu...

Friday, July 10, 2009

~seminggu sudah

Posted by ван нур фархана at 7/10/2009 11:11:00 PM 1 comments Links to this post
penat nye sem 5,huhu...sangat2 penat...

Friday, June 26, 2009

~26june

Posted by ван нур фархана at 6/26/2009 04:45:00 PM 4 comments Links to this post
sudah lama tidak menulis entry,tiba-tiba hari ni trase mahu je tulis sumthing...ni hari ini punya cerita,cerita afiq bersama zahra...



ni adik saya,nama dia afiq

eh,zahra xready lg nak tgkp picture,sabar la cik na

afiq duduk senyap2,cik na nak tangkap gambar,nak masuk dalam blog

xhensem la pakai puting,cabut2,macam budak kecik jer,xsesuai

zahra nak rasa puting afiq sedap x,sekejap eh
alamak,cik na marah sebab zahra trambik dgn xsengaja nye puting afiq,sorry2..afiq jangan la nangis,kang zahra tarik telinga afiq baru tau,ni tangan zahra kat telinga da..bek senyap
senyap pun,leh rasa puting afiq dengan lebih lame,hehe
xla sedap sangat,pesal la afiq suka sgt isap
xpe la,bagi afiq balik,xsedap pun,cik na ni,tangkap picture afiq xready lg,brape kali perlu zahra pesan??lenguh mulut,habis mulut zahra penuh air liur
afiq,jangan la asek isap puting,ckp la gan kak zahra,zahra bosan ni,boring2,cartoon xstart lg...
bek kaco afiq before cerita start,hehe..suke2 kaco afiq,afiq hensem...

Wednesday, June 10, 2009

~sifat- sifat peribadi kelahiran Jun

Posted by ван нур фархана at 6/10/2009 11:34:00 PM 2 comments Links to this post
ni curi dari blog orang,sifat- sifat peribadi kelahiran Jun mengikut kajian 25 tahun Dr Fadilah Kamsah..agak- agak ada kena tak dengan kita?hehe


Berfikiran jauh & berwawasan.
Mudah digunakan/dimanfaatkan orang kerana sikap baik.
Berperangai lemah lembut.
Mudah berubah sikap, perangai, idea & mood.
Idea yg terlalu banyak di kepala.
Bersikap sensitif.
Otaknya aktif (senantiasa berfikir).
Sukar melakukan sesuatu dgn segera.
Bersikap suka menunda-nunda.
Bersikap terlalu memilih & selalu mahu yg terbaik.
Cepat marah & cepat sejuk.
Suka berbicara & berdebat.
Suka membuat lawak & bergurau.
Otaknya cerdas berangan-angan.
Mudah & pandai berkawan.
Orang yang sangat tertib.
Pandai memamerkan sikap.
Senang berkecil hati.
Mudah terkena influensa.
Suka akan kebersihan.
Cepat merasa bosan.
Sikap terlalu memilih & cerewet.
Kurang mempamerkan perasaan.
Lambat sembuh apabila hatinya terluka.
Mudah menjadi eksekutif.
Kedegilan yg tidak terkawal.
Mempunyai prinsip siapa yg memuji saya adalah musuh saya tetapi siapa menegur saya adalah kawan saya.


Tuesday, June 9, 2009

~9june

Posted by ван нур фархана at 6/09/2009 05:59:00 PM 1 comments Links to this post
da lame xtype di blog,so ada mase sekejap ni,nak type sedikit,tp mesti jadi panjang n mcm2 bosan sikit,tp lantak la,kisah pe,hehe...

cerita 6june
mula2 nak ikut keah pergi tengok wayang kat klcc,tapi sebab kt xmandi lg time tu,malas nak siap pegi,snanye br bangun tido,past pe lagi,tido la balik,kt memang bangun lewat cuti2 ni,lagi2 sebab tido gan afiq,dia suke bangun setiap 1 jam,xpun plg lmbt 2jam,lepas kita bangun,mama suh kita siap2,pergi kenduri jiran,jiran selang 3buah,anak dia kawen,mula2 nak pegi,tp baju nak kena iron lg,malas rasa nya,tp mama ajak da bnyak kali,kita pun buat la keputusan nak pergi la,boleh makan2,hek2..time tu kul 1,1.30 mama kate,nak pergi,kita pun cpt2 la siap,sbb bju sume xiron,kita pinjam kebaya keah,n tudung mama...kita siap sepantas superman terbang.. abg,kak suzy(kak ipar) gan zahra smpi rumah,malam tu dorg tido rumah dorg,then kita org pun bertolak la dengan berjalan kaki,depan rumah je kan,kita cr la sandal nak pki,tp xda, pastu pinjam la selipar keah,hehe..kt ada terperasan,da la jugak org yang menengok selipar keah tu,berkenan mayb,hehe...kalau kat kolej,org pakai utk pergi toilet biasenya...tapi ok la,selipar tu xlicin sgt,jalan atas jalan tar kan...kita ambik nasi dgn ayam je n dgg seketulpadahal lauk macam2,xsuke daging sangat,tp ambik la,nanti mcm pingan makanan budak2 jer,nasi dgn ayam,nanti org tgk pun rasa kecian,xcolourful lgsg,sek bek nasi warna kekuningan..lepas makan,kita pun balik la gan zahra n kak suzy,yang laen balik lewat sikit,sebab kitaorg bersama budak2 kan,zahra da mengantuk...ni pict lepas kekenyangan,kt je la kenyang,zahra x,dia xlh mkn lg,dia tukang menyaksikan kt mkn,hehe
muka ku makin bulat cuti ni,huhu...habis la,sape makin gemuk kena belanja burger king,mesti kalah ni,huhu...

cerita 8june
semalam,kita tido nak kul 3pagi,sebab afiq menangis2,kita xboleh tido,tapi kt xtgk dia,sebab rasa sangat2 perlu tido,sebab kena bangun awal,training(enumerators training workshop) daftar kul 8,so kena tolak kul 7....kita wat alarm kul 6.30,mama nye alarm kul 6.15,so mama kejut la kita kul 6.15,pas tu mcm biase,kita xmo bangun,kita terjaga lagi,kul 6.30,then tido balik,kita snooze kan dia,then pas bunyi lagi,tros bangun cepat2 n pergi siap2,tepat kul 7,kita pun bertolak(pergi sane pki jeans hitam gan kemeja hitam yang tidak beriron,tudung je iron,hehe) dengan penuh bergaya,hehe,perasan...mula2 naek putra lrt dr stiawangsa smpi masjid jamek,kat situ ambik surat khabar free,kita tgk2 paper tu tros baca,pasal plane yg crush tu,mayat jumpa 3 lagi lepas seminggu,n xtau jantina,mesti la xtau sape mayat tu,seminggu kat laut berendam,huhu...lepas ambik paper free,kt pun pegi STAR,stop kat station PWTC,sebelah je hotel legend tu,ingt jauh,sek bek ayah umi xambik kt kat station PWTC,kalau x,wat malu jer kt,xtau tak muka kat mane,jalan sikit sangat da smpai hotel tu,kt tunggu umi(kawaku) kat luar,time sampai lebih kurang 7.37,mcm xpercaya smpi cpt sangat,ingat akan smpi lewat,lepas tu umi sampai,ktorg pun masuk,tibe2 daftr kul 830,start kul 9,awalya sampai,so kitorang pun pergi toilet,hehe,pe lagi,tangkap gambar adalah hobi kitaorg...
umi salmah zainol
wan nur farhana mohd yunus
lepas daftar,kiraorg pun masuk la,tempat nye di ballroom 1 xsilap,hehe...majlis dimulakan kan dgn ucapan dari project manager,yang best nya suma perempuan,n bla2...kul 11,time minum pagi,gmbr makanan lupa nak tgkp plak,kalau x,leh tunjuk...lepas tu sambung balik,n makan lagi kul 1.30,time ni,kita sempat tgkp gmbr,sangat la rambang mata nak pilih makanan,cuma xleh nak ambik sume,kalau da bekas makanan bawa,da lame da tapau,ehhee...ha...gambar makanan time lunch ni sempat kita ambik,hehe...di bawah adalah pict2 nya..

mula2,kita makan ni,tomyam,malas ambik nasi,ade macam2 lagi,udang la,daging la,spageti pun da,nak ambik,tp mcm malas jerk,sebab mata ternampak part kek2,hehe..so ambik la tomyam ni,sebab kedudukan tomyam paling depan,makann len same je mcm makanan mkn time kenduri ritu,tertarik sangat2 dengan kek,kalau la boleh makan sume,nak tgkp gmbr sume kek2 itu malu la,kang org kate mcm kambing masuk bandar,huhu

pastu kita makan ni
pastu kita makan ni
yang sagu warna putih,nama dia puding sagu,nak bagi umi rs satu,sebab tu ambik dua,ingat same macam yang kita gan keah buat,tapi semesti nya rasa dia xsame,n nak tau mane lg sedap???mesti la keah gan kita yang wat lagi sedap,serious,xperasan,hehe...memang kitaorang buat lagi sedap,tapi deco dia lagi cantik la,huhu...kita ambik jugak abc,wat sendiri,bahan2 disediakan,kita just kena campur2 kan,kita cmpur xsedap rsnya,kt xda bakat mencampur kan bahan2 dia,xmanis langsung n memang rasa pelik,xtau masalah ape nya,huhu...kita mkn xhbs puding sagu tu,abc gan sushi salmon,kalau keah ada,mesti happy,mcm2 sushi ada,kita sudah try banyak kali,tetap xsuke sushi,walaupun minat jepun sangat2,hehe..

lepas habis makan,tros pegi surau,n start balik training,ada mock session,kt xhbs pun,ade 31pages soklan yang perlu kita interview org,kita pun bosan nak tnya org,lagi la bosan org yang akan menjawab soklan kita tu,yang betul2 mungkin minggu depan,so kena belatih menyoal tanpa membuat kan kt dgn org yg di interview tersebut tidak la bosan,da la ada soklan sensitif,harap kt pandai tnya,tkt2 kena ketuk kepale plak nanti,program ni under UNDP(united nation development programme) gan jabatan pembangunan wanita,nak wat research pasal,poor single mother,so yang akan di interview nanti adalah wanita2 dari perbagai kategori yang membuat kan mereka ini di panggil single mother,mungkin kerana mereka adalah balu,janda,ambik anak angkat,atau pun,ada anak tanpa perkahwinan,huhu..

training tu patut habis kul 5,tp kul 4.15 kitaorg balik,sebab mcm da xda pape,rmi jugak da balik,orang2 majilis tu pun kasi balik kan,pa lg,hehe...kita gan umi dpt rm80 utk travel cost,best nya,hehe...sape dtg dr perlis n kelantan rm180,kl putrajaya selangor plak rm80,manakala negeri yang xdisebut kan dpt rm150,ehhee...kita nye cost snanye semlam around rm7 sahaja,hehe..suke2...ni gmbr before kuar dr legend hotel,hehe

lepas tu,kt gan umi pun,pergi la the mall ,xsilap name dia mcm tu la,tapi sebelah legend hotel betul2 jer la tmpt tu,banyak murah2 brg,tp kitaorg nak pergi toilet jap,sebab bnyk minum air kot,lepas da nak kuar toilet,terperasan,suar kita basah,pegi lagi sandar dekat tepi sinki tu kan,padan muka pada diri ku,huhu..sek bek la umi pki baju 2 lapis,kita pun terpaksa la memakai baju umi yang luar tu,kita plak yang pakai baju 2 lapis plak,agak kelakar jugak,selalu t shirt kat dalam,tp kita kemeja,hehe..tapi pape pun,sek bek ada umi,kalau x,xsempat jln2 lagi...pastu kita pun kuar berjalan2,pegi kedai hot kot name dia,xingt,tp sngt la suke,bnyk sangat tulis buy 1 free 1,buy 2 free 1,kt beli sticker 1,dpt 1 free,pastu beli jugak utk tampal kat cermin,bentuk love2 kakyu tgk yg tmpal kat cermin pun dia suke,dia nak jigak,ntah bila nak pegi lagi,harap interview respondent nanti kat legend hotel lg,dpt makan mkanan laen yang xmkn lg,gan beli love2 tu,ehehe...

tiba2,lepas jalan2,suar kita da kering,kita pun tukar la baju,n tros balik,sebab jam da kul 530,keah hbs tuition time tu,da janji gan dia,dia ajak pegi pasar malam,umi stay surau,sebab ayah dia ambik dia kul 8,hehe.....kitaorng jumpa kat lrt masjid jamek,then kita citer pasal sushi kat keah,sangat la jeles dia,favorite dia sushi yang xsedap tu,tapi suke bila dia jeles n gram,haha...kakak yang jahat kita ni...kitaorg smpi rumah nak kul 6lbh,pas smpi rumah,tros kita makan nasi,sbb kelaparan,sebab xmkn nasi kot...

pastu badan pun rasa nak demam2,tapi xjadi demam,ehehe...

sekian sahaja la cerita kt,em,result uitm maybe kuar esok,xpun esok esok lagi,xpun esok esok esok lagi,tah la,takut2,harap sume nya ok,mungkin xseelok dulu2,tapi doa2 harap ok la,n ku dpt trima sume nya...yang lepas kena lupa kan,ambik pengajaran nya,yang akan dtg pun akan jadi yang lepas jugak nanti,huhu...chayok2 farhana...selamat membuzykan diri anda...

Wednesday, June 3, 2009

~3june

Posted by ван нур фархана at 6/03/2009 01:05:00 AM 2 comments Links to this post
hehe..1stly nak kasi tau,umo ku sudah meningkat sebanyak 1tahun menjadikan usia ku 21 tahun,happy birthday to me,hehe..da tua pun,so masa ku hidup kat dunia ni pun makin pendek la,ni gah type sambil baby afiq tido atas kita..

picture afiq yang baru sahaja di snap

gelap sikit gambar ni,sebab xleh flash2,dia baby lagi..

kt jaga dia malam ni,mama dia sakit perut..kecian kak yu,huhu...nak angkat afiq susu kan pun sakit,xleh angkat berat2...


semalam(2june), kita bersama keah wat begedil gan puding sagu,hehe..so nak buh pictures sikit..

di sebabkan ayah time masak soto,dia suke sangat makan begedil dengan banyak nya,spatutnya makan bersama2 soto..jadi saje je wat goreng kan mereka,xda soto2...

mula-mula keah buat.jadi begini begedil nya


hehe..macam telur kaco pun ada,tapi disebab kan kitaorang wat puding sagu serentak,then kerana terjadinya begitu rupa bergedil.keah selesai kan sagu,kt pun tambah la sedikit tepung jagung,kaco kan balik, jadila seperti picture dibawah

selepas bentuk kan semua,banyak tu je kitaorg dapat
dan ini begedil selepas di goreng,begedil ini bukan guna daging lembu,tapi daging ayam,sebab daging lembu xda,xsempat nak sembelih,hehe


ayah mengomen,dia kate,begedil xmacam ni,patut tebal2 n gemuk2,tapi kt wat mcm cucur plak,pastu dia kate,patut makan gan soto ke nasi ke,hehe..kt jawab,xpe,asal boleh makan,practise makes perfect,practises make perfect,tp kalau xsuke, xmau buat da,tros ayah ku berkata,kalau makan gan sos,ni la bergedil tersedap,hehe..kang ayah jugak yang xdapat makan begedil lagi kan...

keah nye puding sagu,xsempat ambik picture,tapi picture terdahulu yang penah kt gan keah buat,ni gambar dia..

puding sagu

memang sedap puding sagu ni,lagi2 lemak bercream,gemuk2,macam mane xgemuk,kat peti ais xpenah sunyi tanpa sagu ni,huhu...

hari ini(pagi sakgi kot),fikri, kawan keah nak datang rumah,sepatut nya kitaorg kuar pergi jj,tp memandangkan ada 2 baby kecik(zahra n afiq) n 1 baby besar(kakyu) yang perlu mama jaga,kita membuat keputusan,kita akan maen masak2 di rumah,so makanan tengah ari,tidak perlu mama masak,tapi mahu masak apakah??kita pun xtau,susah2,masak telur goreng aja,haha...

k la,sebelum tido,nak letak gambar afiq,baru tgkp jer,dia kita da letak atas katil,ni gambar dia,xtrang jugak,off kan flash...


afiq jangan menangis macam semalam ya..cik na sayang sama afiq,sweet dreams...

Monday, June 1, 2009

~31may

Posted by ван нур фархана at 6/01/2009 02:01:00 AM 3 comments Links to this post
hari ini,tiba2,pukul 6lebih,mama suh kita and abang ganti mama gan ayah pergi kenduri sedara,sebab dorg xsihat,demam+sesema,so,kita pun bersiap la,sebenarmye kt pun da sesema,kat card kenduri tu tulis tetamu tiba 8.30,mama suh bertolak 745,tapi abg penat,sebab ptang tu dia ada kenduri gak,dia tertido,kecian plak nak kejut dia,kita pun bersiap2 dulu,sebab pompuan kan lambat sikit siap,kul 715 kita pun mandi2 kambing,pas tu solat n bersiap2,baju pun men pilih jer,pakai2 bedak,ingat kan mahu pakai celak,xkan pergi kenduri muke pucat kan,tapi kerana terlampau malas pakai bedak je la,lipbalm pun xpki(xsuke pakai pape kat mulut,rasa berat bibir bila pakai),nak pakai celak lak,keah je pandai pakai kan,kt xreti,malas suh dia,kang dia membebel xsudah,pas siap2,mak tok kate,'cantik nya na macam anak itik',hehee...xtahan nye bila maktok sebut macam anak itik,mengapa harus anak itik??adakah kerana abang amir suke itik???sampai penuh anak2 itik nye permainan di rumah,ahah...

kitorang ke tmpt kenduri bertolak kul 815,tu pun mama call,da siap blom,call dari klinik,dorg pergi klinik,ayah dpt mc 2hari,kitorg sampai dalam 830lebih,xla lewat sangat,ingat kan da penuh,rumah xla jauh sangat dengan depalma hotel,kitaorg parking kat luar jer,depan ampang point,free,eheh..jimat2,boleh saving untuk beli ice cream len kali..time onway tu,da jugak terpk,best jugk ponteng pegi kenduri,pegi ampang point,da reject shop situ,suke pegi situ,murah2,hehe...majlis start dalam kul 9,awal2 ade budak2 girl menari ballet,comel la sangat2,pastu pengantin pun masuk,n silat2,n macam2 la jugak,tapi xbawa spec,so macam penat la mata menajam kan nye,so xtgk sangat yang len2..then lepas tu,upacara yang paling kt suke,MAKAN,ehhee..ade bnyak lauk,tapi kita makan ikan tepung,ayam gan seekor udang,n nasi sikit jer,sebab lauk buh banyak,hehe...kita habis ka sume ikan yang ade dalam dulang tu selepas sume org ambik ikan tu,hehe..suke2,tapi sebenarnye rasa mcm uncle kt nak tambah lagi ikan tu,nampak dia tengok ikan kt nk ambik,sorry ye uncle ku,kita paling muda di antara yang len,so kena mengalah sikit la,trasa kejam jugak,tapi xper,kita xmakan makanan lain,n mungkin uncle xmakan jugak makanan laen,cholestrol,huhu...lepas sume selesai makan nasi,ku tunggu la ice cream gan tapai,tibe2 bila sampai,pudding kot name dia,tapi rasa mcm caramel,tah la,tapi bahan2 nya memang telur yang byk digunakan,menu xmcm selalu iaitu ice cream,tapi xper,bagus gak bukan ice cream,kang batuk plak,hehe...

puding

kemudian,kul 10 lebih nak kul 11 kita gan abang balik,membawa cenderamata kot,xpun cenderahati pangil dia(bahasa melayu ku amat lemah,begitu juga bahasa omputih,terrer lagi bhs jepun,perasan nyer),kitaorg dapat pasu berbunga dari ikea gan kek.

pasu bunga putih
abang dapat bunga pink,hehe...

lepas balik tros maen gan zahra,pastu maen gan afiq,bosan2 naek atas nak tido,b4 tu type cerita sikit,nak bagitau,sebenarnya kita da demam,huhu... xsuke2,xsuker...

nampak nye esok,kita kena makan ubat jugak,xbest,xbest

Saturday, May 30, 2009

~hari ini punya cerita,30may

Posted by ван нур фархана at 5/30/2009 11:50:00 PM 6 comments Links to this post
hari ini,nak cerita kisah hari ini,hehe...lagi 10minit kul 12,tetapi mesti sudah hari baru bila kita habis type cerita ini..

hari ini,lepas subuh,kt tengok2 baby,then tido,maklum la,penatkan,xleh tido semalam,memikirkan masa hadapan,lepas tu tido balik,bangun semestinya la lewat kan,bangun kul 11lebih,mama panggil kt puteri 12,sebab suke bangun kul 12,hehe...tapi ni bangun lewat time cuti sem je,hehe...awal2 dulu bangun awal juga,ada pas subuh xtido tros,tapi hanya sebentar,lagi2 time tido ku sudah berubah,pagi2,mama akan letak baby zahra dekat kita,kita tido dengan dia,kalau dia gerak2,maksud dia,dia dahaga,xpun dia kencing,so bek wat sumthing before dia jaga n nangis xhenti2...

petang,lepas asar,kita pergi lrt setiawangsa,janji gan keah jumpa situ,nak pergi makan nasi kerabu rumah kawan,nik nama dia,keah tunggu sane da lame,sebab dia habis tuition awal+kita tunggu asar lagi..lepas sampai station taman melati,nik ambik,sesampai rumah dia,kita,keah yang juga kawan nik dan nik bersembang2,dan kemudian kitaorg pergi meja makan n makan,mak nik sangat bek,n frenly,dia kenal kan kakas(bahan2 nasi kerabu dalam kelantan xsilap) nasi kerabu...kita selalu beli nasi kerabu kat pasar malam kat masjid jamek,pasar malam tenku abdul rahman kot name tempat tu,yang pasti turun dekat lrt masjid jamek,sebab rasa situ sedap dari tempat len,jadi sanggup pergi,walaupun jauh,tp sebab kesibukkan melampau,xsempat la pergi dah.semenjak merasai kesedapan nasi kerabu mak nik masak,memang kalah nasi kerabu masjid jamek yang sedap itu,hehe...memang mama nik masak sedap sangat,kt makan 2 kali tambah sebab sedap sangat,xboleh melepaskan peluang,bukan selalu dapat makan macam tu,hehe...

lepas sampai rumah plak,kita cerita la kat mama,mama nya favorite memang nasi kerabu,then secara xlangsung mama da terjeles,mama xdapat pergi rumah nik,sebab mama ada kenduri time tu n balik rumah kena jaga baby kak yu,xboleh tinggal rumah lame2,nanti kakyu yang degil tu buat kerja yang xboleh di buat nye,dia kan operation..selepas kejelesan mama membuak2,kita pun bagitau nik,nak sedikit nasi kerabu tu,nik pun kate ok,then kita pun cari spec n begduit kita,da lame xguna mereka,semenjak exam final ritu,hehe...kita gan mama pun bertolak,before tu pergi pasar malam,beli buah2,n daging n air soya minuman kegemaran ku,berat la sangat,kt angkat 40biji buah-buahan,tp bukan la 40 biji durian,cempedak nangka,tapi hanya lah pear,orange n plum jer pun,tp berat la jugak,gan daging sekg,bagi mama angkat air soya jer,xkan kita yang muda ni angkat sikit kan,hehe..

lepas tu kita pergi la rumah nik,sek bek jugak ingat jalan time petang tadi kan,ada jugak call sikit,sebab xsure,hehe...sebab petang tu xpakai spec,so xla perhati betul2...selepas ambik nasi kerabu tersebut,kitaorg pun balik la rumah,pas hidangkan nasi kerabu di atas meja,cari la mana hp kt,xjumpa,tahu hp da hbs batery,tp kita pasti,mesti ada kat rumah xpun kat keta,mama,mak tok n kita puas cari,2kali kita cari dalam keta,bawah seat pun kt da cari,kt masuk kan tgn bawah seat,tp xjumpa2,dlm rumah kita cari,kat peti ais pun kita cari,mcm xlogic cari tempat tu,tp mau cari jugak,macam2 tempat la kita cari,last2,mama kate,ambik torchlght pergi tgk dalam kereta,akhir nya jumpa jugak selepas hampi 1jam lebih pencarian hp kt yang sudah mati,huhu...penat la sangat,kalau kt check betul2 before tu kan xla lame sangat cari,takut sangat gelap,cari pn cepat2 jer..

nak kat kul 12 lebih,hari baru,time tu gah tulis blog lagi,xhabis lagi tulis,afiq tibe2 berak,kt pun dipanggil untuk pegang kaki nya,kak yu basuh berak dia,kita kegelian sikit basuh berak baby,1st time basuh zahra,kali kedua mahu anak sendiri,kecuali ah emrgency berlaku lagi,ehhe...kemudian,tiba2,ade air kena tangan kita,kuning plak tu,kita pun jerit dia kencing,yang kelakar nye,dia kencing terkena muka dia sendiri,hehee...kita asek gelak jer lepas selesai bersih kan dia,macam kelakar,da la air kencing dia terkena kita,kakyu citer,kt terlepas kaki dia,sebab terkejut sangat,kita pun xperasan,kita ing kita xlepas,hehe...mama kate,bahaya kita ni,kang ternampak lipas time dukung afiq,teros lepas kan dia,huhu...kita harap,next time xbuat lagi,bahaya,kena kawal diri,jangan lepas2 kan macam tu jer.mungkin sebab tu,sampai skrg nak bawa keta pun takut2,kita mudah terkejut,da la haritu renew lesen 3tahun,dengan harapan,lepas habis blaja lesen xmati2 lagi,boleh belajar sekejap before habis tempoh lesen tu,harap2 time renew lagi sekali,sudah berani membawa kereta,huhu...

sekian,xlarat da nak type...

~2.05am ,30may2009

Posted by ван нур фархана at 5/30/2009 02:05:00 AM 3 comments Links to this post
entah mengapa,baru saja nak off laptop,tiba-tiba hatiku rasa resah,takut,gementar,sedih,tak tau nak describe,takut,sangat takut,takut tidak dapat menerima kenyataan,hari itu makin hampir,sangat takut,amat berharap sangat-sangat dapat terima apa yang akan ku ketahui nanti...mungkin kita nampak tidak baik,tapi ia baik untuk kt,saya harus kuat,kuat menerima kenyataan yang mungkin menyedihkan.tp sekuat-kuat mana diri ku ini masih ada ketakutan,ketakutan menerima kenyataan,huhu..aku hanya mampu berdoa.....

Wednesday, May 27, 2009

~bingka roti

Posted by ван нур фархана at 5/27/2009 08:33:00 PM 11 comments Links to this post
semalam(26may),bingka roti ku jadi la jugak,ni gambar dia




walaupun tak nampak menarik,tapi sedap la jugak dari before yg kt wat ritu,hehe...maktok bagi rate 8 over 10,boleh la tahan,ayah plak 4 over 6,mula-mula ingat dia nak bagi 4/5,hehe..ayah memang,comel dia,hehe

Tuesday, May 26, 2009

~1.21am

Posted by ван нур фархана at 5/26/2009 01:18:00 AM 2 comments Links to this post
b4 tido,mahuku type cerita smlm(25may2009),bangun2 pagi,semesti nye la terbangun agak lewat,n mmg lewat pun,nak kat kul 12,haha....xpe,cuti kan,penat jugak hari2 ku,menjaga zahra,yg skrg ni asek xmo minum susu n suke merajuk,huhu...lepas sahaja bangun,kt kena jaga zahra,sume bz,sek bek abg cuti keje,so,kt gan abg la pg tesco,pergi lepas zohor,mula2 xmo bawa zahra,tp aunty dtg,zahra pun terbangun,n kt pun bawa la dia.

di tesco kt,abg n zahra bersama troli start utk mencari barang2 yg dipesan mama,abg tolak troli,manakala kt dukung zahra yg berat jg la,lenguh dukung lame,pas masuk2 jer dalam tesco tu,ternampak susu pekat manis teapot,rm1.99 sahaja,so ape lg,ambik la byk,15 kot,haha...sbb tgk org pun ambik byk,lgpun mama kate,kalau tulis promosi,mmg murah ah brg tu,n mmg murah la,kalau x,nak kat rm3 kot(xpasti,mcm confident je lbh murah kan??,haha)..

lepas tu,ktorg pergi la tmpt nak beli bahan2 masakan dapur,mula2,kt pergi cari daging cincang,da lame nak wat begedil,tp xbeli2,cari2 xjumpa jgk,sbb nak jname ramly gak kan...yg ade jname ape tah merepek2..da lame sgt,n mcm pasti n mmg xda,kt pun pg la tmpt len sbb tkt zahra kesejukan,lupa bawa ken nak balut dia...kemudian kt pun cari brg len yg dipesan mama,time nak ambik cili padi,kt bagi la zahra dkt abg,then ade sorg pekerja tesco,dia mintak nak dukung zahra,abg bagi la,dia kate,comel nye,hehe...pastu yg xtahan nye,muda nya mama dia...semesti nya dari awal org akan sangka kan kt isteri kpd abg kt,hehe...

time nak pilih bawang besar plak,kt pilih dalam 6biji jer,pastu kt pg jumpa abg kt,xtau nak pilih da,sbb sume tgl yg xcntk2,lebam2,kulit tercabut2 la,pastu abg la pilih,dia ambik,pastu ktorg rs da cukup kot,kt pg plak cari ikan,ikan membong(promosi),kt sangkakan ikan kembung,kt nak makesure kan btl tu ikan kembung,kt pg tnya kakak jaga ikan tu,dia kate x,pastu kt tnya lagi,sure ke,mcm pelik je,mmg muke ikan tu mcm ikan kembung,pastu dia bagi tau,ikan membong badan dia warna2 hijau sikit,ikan kembung plak warna kekuningan,then kt pilih la ikan kembung,tmpt len,pas pilih2 cari yg sihat2(tp da mati la,tp mcm sihat2 la),mata xmerah2 kt pun pegi timbang,then ternampak udang baru je pekerja tu letak,trok kt dgn cpt nye,bw plastic ikan tu pg nak pilih udang,pas2 pilih2 udang,tgk la tepi sume,plastic ikan da org len ambik,agak sedih la,pilih ikan lame kan,pastu da malas nak pilih lagi,hehee...pas2 da ambik sume brg yg dipesan,kt pun bersama abg n zahra pg kaunter,membuat pembayaran,tp kt xbayar la,beg duit pun xda,ape tah lagi duit,hehe..bawa hp jer time tu...

on way balik singgah jap pasar dato keramat,nak beli cacar,nak wat bubur,abg nak makan,kt turun dari keta,n pg beli,time tu hujan,abg jaga zahra,mula2 smpi nak beli cacar, n time nak pg cari santan,ternmpak soya,pastu tros beli 0.5kg,n 0.5kg santan jugak,agak malu mula2,xtau nak beli byk mane,hehe...

pas smpi rumah,kt pun rebus cacar,sbb mama nak tlg wat kan,kt pun mencari bahan2 utk membuat bingka roti,kt dpt resepi ni dr blog org,dari ritu nak buat,lepas da siap bancuh,kt buh la dalam loyang,pastu call aunty,dia kate,nanti rosak microwave kalau guna loyang,so kena tukar bekas,guna la pirax mama,mcm ne tah eja pirax,hehe...snanye ikut resepi tu,dia suh guna oven dgn suhu 190 darjah celcius,tp xreti nak guna microwave dgn ciri2 yg same,nak kuar kan oven,sgt la malas,so guna gak la microwave tersebut...time masak,atas je garing,bawah x,sbb bekas tu tebal kan,so terbalik kan la,agak hodoh la jadi nye,keh2...pas ayah balik,kt pun hidang kan la,bagi dia makan,mula2 dia makan nasi,then bubur cacar,pastu mase utk bingka roti yg kt buat,dia rasa2,kt ckp,brapa rate nak bg dr 5,dia pun pk2,n jwb la,dia kasi 2 jer,tu pun kecian,sbb anak yg masak dia kate,dia kate lepas ni,kena pg jumpa dentist,hbs gigi dia skt makan,keras sgt,hahaha...then kt pun kuar la lg 1 mangkuk,yg tu xkeras,kt guna magkuk makan yg boleh dimasukkan dlm micrwv,kt masak sekejap je,xgaring,tp kalau nak lgsg xgaring,n mentah2 ada dlm peti ais,xmasak lg,tu la,wat byk sgt,tp kt tau,sbnanye sedap bingka roti yg kt wat tu,tp disebab kan guna microwave yg kt xtau nak guna utk msk roti,dia jadi xsdp,bukan salah kt xsdap,salah microwave tersebut,hehe...tp abang ipar ku yg sngt bek hati,dia kate sedap,cuma part yg garing je xok,sbb kering sgt kot,sememang nye microwv slh,kalau guna oven,sedap smpi termimpi2 keenakkan nye...

kerana sudah sesangat la pjg sudah ku type,n mcm la da rs lenguh tangan,mahu ku beradu,esok kang bangun lmbat lg...oyasuminasai

Sunday, May 24, 2009

~citer tgh2 pagi lg (",)

Posted by ван нур фархана at 5/24/2009 01:35:00 AM 7 comments Links to this post
skrg 1.36am,kt nak cerita,da lame xbercerita,eheh..ni pun br masuk bilik,mama gan ayah ku n sume org da nak msk tido,dorg suh kt tido(xmo digannggu kot,penat la,sume bz),kt asek ckp xstop2,kalau kul 8 malam xpe gak,ni 1pagi,hehe...ye la,kt br bgn tido 11lebih td,smpi kan pasar malam pun termiss,hehehe...xdpt la beli plum kegemaran ku,kalau x,cukup seminggu plum tu utk tunggu sabtu strosnye lg,huhu...

kt tertido awal sbb kt bgn awal smlm,kt tido gan zahra,saje2,nak rs tido malam bersama baby,hehe...b4 nak tido kan dia,kt tido kan dia kat buaian,dia mmg kena tido kan dlm buaian,kejap je lepas dia tutup mate,tros kt angkt,sbb nak msk bilik cpt2,of coz la dia xtido nyenyak lg,akibatnye,dia pun terjaga la dr tido nye,tah3 br nak mimpi wonderpet nye,ha,1st time kt tgk wonderpet nye kartun smlm,selalu dgr je lagu msg hp kelasmate ku(kami xbsr dan kami xkuat,bila kami bekerjasama kami jadi kuat....yey wonderpet...yey..),hehehe...tajuk ari tu,selamat kan ikan emas(save the gold fish),tp tgk xhbs,sbb zahra da ngantuk thp max time tu...ha,lepas dia terjaga dr tido dia,kt pun dukung2 dia nak bg tido,tp xtido2,lenguh owh,dia makin berisi,kakyu kate,terkejut dia,br 5 hari xjumpa,zahra mcm tu,kt dgr,suke nye,sbb dia makin gemuk,kt suke baby gemuk2,nanti best cubit pipi dia,hehe...pastu bagi dia tido atS katil,men2 kepala dia n ketuk2 dia,dia tertdo jgk,gantuk sgt kot,dlm kul 5 pg lbh,dia gerak2 disebabkan xnak dia terjaga n nangis sbb dahaga,kt pun buat susu utk dia n bg susu kat dia,pastu kitaorg tido blk jap,then pas sbh kt bw dia turun bwh,saje nak tgk org len,sume da bgn,ehehe...pastu men2 n tgkp gmbr dia bersama baby baru,tgk2 dia berak,sek bek da mama dia,mama dia la bsh kan,hehe...

zahra(4bulan) n afiq(4ari)


comel kan??dia ikut cik na dia(perasan),hehe..sorg hensem sorg cantik...alamak,terlupa,esok nak pg tesco pagi2,bli ikan2,udang2 n adik bradik mereka,nak kena tido da..nanti update,hehe

Friday, May 22, 2009

~AiR MaTa iBu

Posted by ван нур фархана at 5/22/2009 02:10:00 AM 0 comments Links to this post
Air mata ibu
mengalir,

bila mendengar tangisan si kecil,
masih merah salutan darah kelahiran.
Biarpun penat bersabung nyawa,
senyuman tetap terukir
ceria memekar taman jiwa.
Segala puncak sengsara
hancur semerta,
selamat zuriat melihat dunia...

Air mata ibu
menitis lagi,
bimbang resah mengulit diri,
sepanjang malam berjaga gelisah,
kerana si kecil masih mentah
meraung sakit ditimpa musibah...

Hari itu,
air mata ibu
bergerimis lagi,
bukan kepiluan
tapi kebanggaan,
melihat permata digilap kejayaan
tak kering bibirnya dengan senyuman,
tak lekang lidahnya pujian kesyukuran...

Takdir tuhan siapa menyangka,
harap panas bertahan
sang hujan bertamu ditengah laman...

Tika ini,
air mata ibu
bergenang kelukaan,
hati tua robek
sarat calaran,
permata kebanggaan
hilang kilauan kemanusiaan,
didikan tinggi tiada pedoman,
akibat gelap hati iman
harta nafsu jadi panduan...

Kemuliaan ibu,
hilang
ditimbus padam,
insan mulia
yang sarat pengorbanan
ditinggal gersang...

Rintihan si ibu,
Kesepian...
Kesedihan...
Kekecewaan...

Bukan balasan jasa
pintaan jua,
cukuplah secebis kasih permata
sementara jasad bersisa nyawa
biar tenang menutup mata...

Thursday, May 21, 2009

~Cara jawab tepon..time2 busy giler...hehehehe....

Posted by ван нур фархана at 5/21/2009 07:44:00 PM 2 comments Links to this post
Sebenarnye cara menjawab tepon yang kite amalkan adelah salah... dan kebanyakannye sama..
terpikir kah anda untuk menjawab dengan jawapan yang betul.jadi disini kite akan cube untuk menukarkan jawapannye (tak le korang boring sangat kalu jadi operator)


1.soalan: haloo.may i speak to ain please?
jawapan: maap.sini bukan balai polis.

2.soalan: haloo, siapa disana?
jawapan: ntah. saya kat sini,mane le saya tau sape kat sane..

3.soalan: haloo,boleh saya bercakap ngan bapak awak?
jawapan: nak cakap cakap je ler. buat ape tanye saya.

4.soalan: haloo,boleh sambungkan ke nombor 323?
jawapan: maap cik,nombor tak boleh disambung,hanye boleh dicampur.

5.soalan: haloo,mak ade rumah?
jawapan: mak takde rumah.bapak ade pasal rumah ni bapak yang beli.

6.soalan: haloo ain,buat ape tu?
jawapan: kan ke saya tengah bercakap ngan awak kat tepon ni..

7.soalan: boleh saya bercakap ngan ain ?
jawapan: maap.nombor yang anda dail tidak mahu memberikan perkhidmatannye... .time kacih.

8.soalan: haloo.tolong panggilkan ain. saya nak bercakap dengannye.
jawapan: sila panggil sendiri.saya sibuk.maap

9.soalan: halloo... ...
jawapan: haloo.pusat sakit mental disini.anda ingin mendaftar?

10.soalan: haloo.saya nak tumpang bertanya...
jawapan: maap.ini bukan kaunter pertanyaan.

11.soalan: haloo.betul ke ini nombor 3234412?
jawapan: sila dail sekali lagi.kalu saya masih menjawab betul le tu.

12.soalan: assalammualaikum...
jawapan: waalaikummussalam..(tupp!..terus letak tepon.salam kite wajib)


hehe...

people will forget what u said
people will forget what u did
but they will not forget how u make them feel...

Wednesday, May 20, 2009

~watashi wa shiawase

Posted by ван нур фархана at 5/20/2009 03:38:00 AM 2 comments Links to this post
hehe,happy nye,mama ayah gan abg amir br je blk dr hospital tgk kakyu,dia br je bersalin,alhamdulillah,dpt baby boy,n ni pict baby yg ayah tgkp,comel bangat...
kawan zahra,hehe(gmbr xsmpi 2jam selepas dilahirkan)

smoga jadi yg anak yang soleh...sayang kamu...


Tuesday, May 19, 2009

~sedihnye hati ku

Posted by ван нур фархана at 5/19/2009 11:07:00 AM 2 comments Links to this post
bgn pagi2,nak check dpt xkolej,check2,dia tulis

Harap Maaf! Permohonan Kolej Anda Gagal. Terima Kasih

xtau mcm ne nak ckp,boleh wat rayuan 5july,tp seminggu lepas pelajar br masuk kolej,tp bape ari kemudian kelas da start,mesti kena ulang alik seminggu or 2 minggu awal utk tunggu jawapan,2 pun kalau berjaya rayuan,kalau x???sedih2,da berusaha utk dpt kan kolej,kutip kupon sume,huhu...da la last sem je duk dlm kolej,huhu...

~cerita tgh2 pagi

Posted by ван нур фархана at 5/19/2009 01:38:00 AM 2 comments Links to this post
seperti biase,ku tidak blh tido,xngantuk2 disbb kan terover sleep,baby tido,farhana pun tido,hehe..mase tido ku pun sudah berubah ikut mase rambut 1,hehe...nak guna kt ke ku xtau la,ikut suke tgn ah nak type ape =)

smlm 18may(da masuk hari br rini,19may,hehe..),bgn2 tido jer,tros bg zahra susu,n mandi kan dia,pastu tgk2 kena tukar pampers,pastu malas nak susah2 tros mandi kan dia sbb dia muntah susu dia blk kat bahu kiri ku,pas2 mandi,bagi dia susu lagi,pastu dukung2 dia,dia nangis lg,muntah plak kat bahu kanan kt plak,xhbs2 muntah,tu asek2 nangis nak susu kot,skt prt kot,kecian dia,di hari jdi nye yg ke 4bulan asek2 muntah,huhu...

ni zahra lepas mandi


pas bagi zahra tido,kt pun mengarang ah cerita pertama yg kt type sendiri kat blog,pas siap,edit2 blog plak,maklum la br buat blog,hehe.. time 2 mama call, bgtau suh kemas2 brg2 kakyu(my only kakak yg ade) nanti mama nak ambik brg2 tu,kakyu kna masuk wad sbb bp dia tinggi,ambulans ambik dia,sehari b4 tu,doctor da suh masuk hosp,pastu dia degil,huhu...sume anak2 mama degil2 nak wat mcm ne kan,hehe..

time mama call, mama gah drive ikut bontot ambulans,so kt pun agak2 lambat lg la nak smpi kan,nak pg hosptal lg,pastu blk rumah,so wat xtau,smbil edit2,baby zahra pun terjaga,pas tu bagi dia susu,tgk2 pampers bsh lg,so tros mandi kan dia,kira 2kali la kt mandi kan dia smlm,pas siap2 dia muntah lg,cuci2 muntah dia,dukung2 dia sbb dia nangis,tertgk la jam,terkjt la sgt2,da lwt,ayah nak blk,mama xsmpi rumah lg,pe ayah nak makan..

sek bek la sepupu ade,iaitu uncle kpd zahra la yg menjaga zahra,maktok kat luar,pg tgk pokok,dia kate xda keje nak buat(cari alasan nak blk kg,rindu kg,hehe),malas nak pgl maktok, then kt pun masak la nasi,pastu tgk xtau nak masak ape,sume keras dlm peti ais,berjam2 la nak tunggu masak,buka oven,ade udang cili n telur cili,n sayur2,kakyu msak tgh ari,rs lega ah sikit,udang ade la jg cukup la nak makan,sayur plak xpe,xrmi suke sayur,hehhee...telur sng jer,rebus ah telur,kt ambil la telur ayam 3biji n 2 biji telur itik then rebus,tlr ayam msk la dlm cili kaco2 then siap la,tlr itik plak,nak tmbh lauk je konon2,nak bahagi 2 tlr itk tu,tgk2 bukan telur masin,huhu....


xbrape lame kemudian,ayah pun blk,dia solat jap,asek bek la smpt nasi masak,hehe...time tu mama xsmpi lg,pas mkn2,ayah tnya da kemas lom brg kakyu,sek bek ayah ingt kan,kalau x,mesti kena mrh mama,hehe..psan awal2,tp xkemas2 lg,pas mama blk,ayah n mama pg hospital,n mereka kasi tau mungkin kak yu akan bersalin arini(19may) insyaalah,smoga ku dpt anak buah yg sihat,hehe...xsbr tunggu...

Monday, May 18, 2009

~keTahuiLah oLeHMu...

Posted by ван нур фархана at 5/18/2009 09:49:00 PM 2 comments Links to this post

Jika kau merasa lelah dan tak berdaya dari usaha yang sepertinya sia-sia...
Allah SWT
tahu betapa keras engkau sudah berusaha.

Ketika kau sudah menangis sekian lama dan hatimu masih terasa pedih...
Allah SWT
sudah menghitung airmatamu.


Jika kau pikir bahwa hidupmu sedang menunggu sesuatu dan waktu serasa berlalu begitu saja...
Allah SWT
sedang menunggu bersama denganmu.

Ketika kau merasa sendirian dan teman-temanmu terlalu sibuk untuk menghubungimu ...
Allah SWT
selalu berada disampingmu.

Ketika kau pikir bahwa kau sudah mencuba segalanya dan tidak tahu hendak berbuat apa lagi...
Allah SWT punya jawabannya.

Ketika segala sesuatu menjadi tidak masuk akal dan kau merasa tertekan...
Allah SWT
dapat menenangkanmu.

Jika tiba-tiba kau dapat melihat jejak-jejak harapan...
Allah SWT
sedang berbisik kepadamu.

Ketika segala sesuatu berjalan lancar dan kau merasa ingin mengucap syukur...
Allah SWT
telah memberkatimu.

Ketika sesuatu yang indah terjadi dan kau dipenuhi ketakjuban...
Allah SWT
telah tersenyum padamu.

Ketika kau memiliki tujuan untuk dipenuhi dan mimpi untuk digenapi...
Allah SWT
sudah membuka matamu dan memanggilmu dengan namamu.


Ingat bahwa dimanapun kau atau kemanapun kau menghadap...
Allah SWT
TAHU......

Dari Abdullah bin 'Amr r.a., Rasulullah s.a.w. bersabda, Sampaikanlah pesanku biarpun satu ayat...

 
blog design by suckmylolly.com