Saturday, July 31, 2010

~petang 31july2010

Posted by ван нур фархана at 7/31/2010 03:06:00 PM 0 comments Links to this post
td kelas ,mama n ayah hantar dalam 7.45am, sepatutnya mereka boleh berehat2,sebab weekend kan,tapi demi anak sanggup aja mereka hantar,huhu..sampai kelas tepat 8.30 gitu,sebelum ke kelas,hantar barang2 ke rumah sewa, setiap kali datang ke shah alam,memang byk brg bawa,sebab balik rumah pun bawa macam2,baju busuk semua,heeeeee..bila balik rumah,memang rasa sangat bahagia,tapi this time,ade conflict dengan orang yang saya sangat rapat,bukan mama,bukan baba,bukan juga adik bradik ataupun anak2 buah,ehehehe..xkan conflict dgn afiq n zahra kot kan,tapi ni dengan orang yang ku sangat sayang juga=( sedih sedih sedih..

tido semalam kul 3 lebih, kul 4 lebih terjaga lagi,tengok hp,tapi xda ape2 yang baru=( ..semestinya tiada kalau da berkeputusan macam tu,sedih nya hati..bila jadi macam ni, hati pun xsenang nak buat ape2 pun,xsenang nak belajar juga, tp alhamdulillah tadi kelas dpt focus, tu pun lepas dengar cerita lecturer, kalau x,kelas cancel, sebab lecturer ade hal,nak jaga suaminya dekat hospital sakit,dah la anak beliau nak fly abroad, so sangat2 busy dengan suami yang sakit,nak urus kan anak lagi, tapi dia datang juga ke kelas ajar kami semua,terharu sungguh, tu buat ku rasa semangat nak belajar,sebab dia sanggup spend mase nya.. tros ku rasa trok, sebab kalau kelas cancel je,mcm dalam hati jerit hooorayyyyyyy..huhu..

hurm, senarnya hati memang sedih,waaaaaaaaa..try to look happy, senyum tersenggih2 macam kerang busuk, argh..sedihnya ..rasa xsempurna je hidup 2 hari ni..lepas ni macam mane ntah.. dengan assignment tunggang langgang,da la banyak,tadi time kelas agak kalut,tibe2 lecturer suh hantar benda...em,tambah sedih lagi,bila perlukan org tolong,tapi xda sape nak tolong,so kesimpulan nya jangan tolong org,huhu..eh2,tak2,kt tlg jangan harap kan pembalasan,perlu ikhlas..

ok,perlu ke faculty,ade keje,chayok2 ana -chan(perasan comel utk mengembirakan hati)

~hati berduka

Posted by ван нур фархана at 7/31/2010 12:13:00 AM 0 comments Links to this post
kuat kan diri farhana,chayok2..lepas ni blog ni jadi mangsa ari2.hhuuhu..

Monday, July 26, 2010

~i love u=)

Posted by ван нур фархана at 7/26/2010 12:26:00 AM 0 comments Links to this post
hari-hari ini saya rasa sangat bahagia, bisa buat ku tersenyum, jumpa orang2 yang saya sayang=)
orang2 yang saya sayang, nak saja tengok muka mereka sentiasa, rindu terasa bila kembali ke shah alam(mcm jauh jer dgn umah,hehe),di sini tak da orang masak makanan kegemaran ku, tak boleh kaco mama dengan ayah time mereka tido untuk kejut mereka subuh kul 2pagi, tak boleh buat afiq geram bila cium dia berkali2 sampai dia lemas, tak ada orang nak buatkan susu sejuk untuk ku time nak study, tak dapat tenung org yang saya sayang, tak dapat nak usik2 cubit2 sakat2 orang yang saya sayang, nak bersama orang saya sayang sentiasa.. huuuuuu

ohh..saya harus belajar bersungguh-sungguh kat sini, kutip ilmu sebanyak boleh, ilmu xda penghujungnya..saya juga perlu belajar berdikari, perlu belajar lupakan perasaan nak balik rumah sentiasa itu,perlu belajar membahagikan masa,xjuga lupa belajar memasak,hehee..masak maggie jer,kalau la ade peti ais,mesti boleh masak macam2(alasan sungguh)hehe.

owh,perlu tros kan buat assignment..

sambil repeat dengar lagu wali,nice juga lagu ni=)

Aku Cinta Allah

Andaikan diriku bisa
Seperti yang lain
Yang Kau sayang
Yang Kau rindukan
Yang Kau cintai

*
Aku lemah tanpaMu aku lelah
Aku sungguh tak berdaya
Tolongku
Tolongku
Yaa Allah

Reff:
Setiap air mataku mengalir
Allah aku lemah dan tak berarti
Setiap derai tangis membasahi
Allah jangan tinggalkan aku lagi

**
Aku sayang Allah
Aku rindu Allah
Aku Cinta Allah



Saturday, July 24, 2010

~suka dengar lagu ni>Menanti Di Barzakh

Posted by ван нур фархана at 7/24/2010 02:07:00 PM 0 comments Links to this post
Menanti Di Barzakh
Ku merintih
Aku menangis
Ku meratap
Aku mengharap
Ku meminta
Dihidupkan semula
Agar dapat kembali
Ke dunia nyata

Perjalanan rohku
Melengkapi sebuah kembara
Singgah di rahim bonda
Sebelum menjejak ke dunia

Menanti di barzakh
Sebelum berangkat ke mahsyar
Diperhitung amalan
Penentu syurga atau sebaliknya

Tanah yang basah berwarna merah
Semerah mawar dan juga rindu
Tujuh langkah pun baru berlalu
Seusai talqin bernada syahdu

Tenang dan damai di pusaraku
Nisan batu menjadi tugu
Namun tak siapa pun tahu resah
Penantianku

Terbangkitnya aku
Dari sebuah kematian
Seakan ku dengari
Tangis mereka yang ku tinggalkan

Kehidupan di sini
Bukan suatu khayalan
Tetapi ia sebenar kejadian 2x

Kembali oh kembali
Kembalilah ke dalam diri
Sendirian sendiri
Sendiri bertemankan sepi

Hanya kain putih yang
Membaluti tubuhku
Terkujur dan kaku
Jasad di dalam keranda kayu

Ajal yang datang di muka pintu
Tiada siapa yang memberitahu
Tiada siapa pun dapat hindari
Tiada siapa yang terkecuali

Lemah jemari nafas terhenti
Tidak tergambar sakitnya mati
Cukup sekali
Tak sanggup untuk ku mengulangi

Jantung berdegup kencang
Menantikan malaikat datang
Menggigil ketakutan
Gelap pekat di pandangan

Selama ini diceritakan
Kini aku merasakan
Di alam barzakh
Jasad dikebumikan X2



~24july2010

Posted by ван нур фархана at 7/24/2010 01:03:00 PM 0 comments Links to this post


~
sekarang ku berada di rumah sewa,plan nak balik rumah lepas kelas,tapi xjadi,di sebab kan tak lain xbukan kerana ASSIGNMENTssss,hehehe..ok,kerana saya seorg pelajar,saya perlu menyukai n jatuh cinta pada assignment,dan paling penting kata salah seorang lecturer ku, ku perlu ENGAGED TO DATA=) baru la kita paham n senang nak analysis data sebab kita kenal data tu..

sekarang tengah berehat2 selepas kelas 3jam tadi, agak je
les dgn housemate ku sebab dia balik kampung,rasa nak balik juga,padahal pagi tadi pergi ke
las dtg dari rumah,huhu..bila kawan nak bertolak rasa sayu jer,owh memang mengada2 diriku ni,da umo 22tahun da,time blaja degree dulu xmacam ni pun,asek nak balik rumah jer,huhu..

selepas kelas hari rabu lpas tros balik rumah,sampai rumah dalam 1130malam,agak letih tapi sanggup letih setiap minggu,asalkan dapat balik rumah,seperti biasa,duk rumah memang xsempat buat assignment yang di rancangkan nak buat kat rumah,sebab buat assignment lain yang baru tahu semalam kena buat n kelas tu hari ini(tadi)..so ku buat juga la,tapi xhabis,sek bek xkena hantar tadi, kena hantar nanti..tapi semalam buat memang dalam keadaan tertekan,sebab bahan2 rujukan semua dekat shah alam, bawa buku lain..

hari khamis,saya bersama keah adikku yang sedang cuti matrik keluar ke masjid jamek,jalan TAR,beli alat tulis, selendang baru dan lain-lain,heeeeee..pastu malam keluar ke wangsa walk,bawa afiq keluar,bawah ni picture2 saya bersama afiq,kekasih ati yang wat saya nak balik tiap2 minggu=)



cik na n afiq sebelum bersiap2 nak ke wangsa walk


afiq da mengantuk,selalu tido awal,tapi cik na balik jadual tido afiq da berubah=)




baju tido baru afiq



gambar afiq lepas da sampai wangsa walk xda pada ku,tapi dia sangat seronok kot,berjalan sana sini,lagi2 time pergi fitting room,dia pun masuk juga fitting room yg kosong,dia main2,ehehe..this time gambar zahra xda,sebab dia balik rumah dia,owh,sekarang terasa rindu pada mereka berdua,gelagat mereka,so sweet..

selepas balik dari wangsa walk,malam tu tros cari buku,note yang xjumpa,memang xjumpa,ku da putus asa untuk mencari,da cari satu rumah,satu RUMAH,cari dengan mata yang berair,sedih,sedih sebab bukan sehari dua cari,banyak kali cari,sebelum start belajar da cari juga,minggu lepas da cari juga,tapi masih xjumpa,subject tu agak tough,sbab da putus asa,ku msg kawan ku,minta dia pos kan note dia,nanti nak kena salin semua balik,rindu note sendiri,ntah mane dia berada..hari jumaat xpergi mana2,bangun pagi ku lelah,sebab mungkin malam tu main habuk kan,sampai kul bape cari note,ptg n mlm wat assignmnt dan kemas2 barang untuk pulang ke shah alam..

em,kena stop menulis sekarang,kena kemas barang2 baju2 semua,heeee..ja ne

Friday, July 23, 2010

~sedih

Posted by ван нур фархана at 7/23/2010 02:22:00 AM 2 comments Links to this post
sangat sedih ketika ini,hurm,rasa nak jatuh je air mate,kena kuat,bertahan farhana,u can do it..chayokkkkkkkkkkkkkkkk

Wednesday, July 21, 2010

~assignments dan perasaan

Posted by ван нур фархана at 7/21/2010 01:24:00 PM 0 comments Links to this post
heeeeeee....sebenarnya mula2 sebelum start kelas, ingat nak tulis dekat blog setiap hari =) xpun 3kali seminggu ker, nanti bila tua, tidak ada keje,boleh tengok baca2 balik apa ku buat masa muda mudi dulu sambil tersenyum ke ape ker,tu pun kalau hidup panjang la an an.. owh,sebenarnya ni tengah wat assignment untuk subject hari ini,tapi hantar minggu depan,latihan yg kena siap kan untuk subject hari ini iaitu malam sakgi xbuat lagi..semalam tido sangat lewat sebab buat assignmnt sabtu lepas kena hantar sabtu nanti..pastu assignmt yang hari tu da hantar isnin dapat baru lagi,n banyak kot..kena paham lagi,mehmehmehmeh(cara afiq ckp),hehe..

owh,n sebenarnya ni rehat sekejap sambil tunggu my housemates masak nasi goreng,sejak duk umah ni xpernah masak selen tolong masak maggie,hehee...sebab sebab selalu sangat balik rumah,xpun beli lauk luar,last time cakap xnak balik 3bulan,tp xberjaya,n sabtu lepas bila dtg shah alam kate xnak balik sebulan,tapi tapi rasa sangat xboleh,tu ah saya kena siap kan assignment2 yang byk tu cepat2,kena siap yang mane sempat,sebab sebab xkan siap juga semuanya sebelum balik..malam ni nak balik juga, walaupun saya tahu balik rumah pun assignment nak hntr hari isnin nanti xkan sempat siap kat rumah,ape ntah lagi wat revision, sejak kelas da start 3 minggu lepas,xsempat buat revision, sempat wat assignment jer,banyak sungguh,huuuu...

owh,ok,hati perasaan rasa mcam berbunga2 sebab nak balik rumah,nak jumpa org2 tersayang,owh afiq n zahra,rindu mereka,kalau ah dorg leh teman saya di shah alam,mesti xbalik rumah pun xpa ah..rindu afiq kejut saya tido,rindu wat afiq nangis,rindu wat zahra geram,rindu nyaaaaaa...cuma xrindu bila saya sorg2 dekat rumah tibe2 dorg berak dan kena basuh kan,ok,kena sambung wat assignmnt sambil tunggu nasi goreng masak,wat assignmnt dgn senyuman xsabar pulang ke rumah=)

Monday, July 19, 2010

~19 july 2010 la..

Posted by ван нур фархана at 7/19/2010 01:45:00 AM 0 comments Links to this post
sudah 2minggu kelas ku, sekarang terasa sangat susah,tapi xboleh stop tengah jalan,kena tros kan,harap tiada yang tersangkut,walaupun baru 2minggu,sudah trasa macam2,dengan nota2 hilang,xtahu kat mane letak, dengan note dulu2 pinjam kan kat kawan,kawan tu pun xtau letak mana,kurang bahan rujukan ku,huhu...Ya Allah,kuat kan diri ku..kena sambung siapkan sedikit dari assignmnt..chayok2


 
blog design by suckmylolly.com